Zilele Porților Deschise la Universitatea din Craiova: oferte educaționale noi și peste 4.700 de locuri bugetate pentru anul universitar 2025-2026

Nedelea Raluca

Universitatea Craiova și-a deschis porțile, pentru două zile, în cadrul unui eveniment dedicat viitorilor studenți, desfășurat în clădirea centrală de pe strada A. I. Cuza, nr. 13, între orele 10:00 și 16:00. Participanții vor avea ocazia să interacționeze direct cu reprezentanții celor 12 facultăți ale instituției, să descopere oferta educațională pentru anul academic 2025-2026 și să afle detalii esențiale despre admitere.

Reclame

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc miercuri, în prezența rectorului, prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, dar și în prezența lui Daniel Alexandru Ion, Prof.dr. inspector – şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. În discursul său, acesta a subliniat că Universitatea din Craiova continuă să se dezvolte și să se adapteze cerințelor pieței, venind în întâmpinarea tinerilor cu noi programe de studii, dar și cu un număr sporit de locuri finanțate de la bugetul de stat.

„Și de această dată avem vești bune. Sunt 3.000 de locuri bugetate pentru licență, cu 100 mai multe decât acum doi ani, și 1.780 de locuri la master, cu 50 în plus față de aceeași perioadă de referință. Anul acesta vom avea 12 programe noi – la licență, la master, în română și în engleză. Încercăm să fim proactivi și să venim în fața viitorilor noștri studenți cu oportunități relevante”, a declarat rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu.

„Pentru că cei mai mulți dintre dascălii din învățământul preuniversitar doljean sunt absolvenții Universității din Craiova, vreau să vă spun că, dragi elevi, puteți găsi cu siguranță acea cale de urmat în viață, în partea de carieră, aici, la Universitatea din Craiova. Universitatea din Craiova are o ofertă educațională mai mult decât diversificată, mai mult decât de urmat, și nu numai prin programele de licență, ci și prin celelalte programe de masterat, doctorat, programe post-universitare, post-doctorale, vă poate oferi și vă oferă un învățământ de calitate. Așa că, dragii mei copii, elevi, liceeni, nu ezitați să alegeți din oferta Universității din Craiova, acel program care vi se potrivește. Aveți ocazia acum de a fi alături de colegii voștri mai mari studenți, de profesorii lor, de a le pune întrebări și de a descoperi acea direcție pe care trebuie să mergeți mai departe. Încă o dată mulțumim gazdelor și Universității din Craiova, mulțumim domnului rector, mulțumim colegilor noștri mai mari pentru sprijin și îi asigurăm de o colaborare bună, așa cum a fost și până acum. Succes tuturor”, a declarat Daniel Alexandru Ion, Prof.dr. inspector – şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Noutăți importante în oferta educațională

Pentru anul universitar 2025-2026, instituția vine cu o serie de programe noi, în premieră națională sau regională:

Două programe cu dublă specializare: Istorie-Filosofie (Facultatea de Științe Sociale) și Chimie-Biologie (Facultatea de Științe) – ultima fiind unică în România.

Un nou program de Psihologie – pentru prima dată în cadrul Universității din Craiova.

Programe de licență și master axate pe inteligență artificială, în pas cu noile cerințe tehnologice.

Opt programe de master noi, dintre care cinci în limba engleză, la Facultățile de Agronomie, Inginerie Electrică, Automatică și Litere.

Un program de master în Cinematografie și Design al imaginii TV, tot la Facultatea de Litere.

Platforma de admitere a fost deja lansată din 15 aprilie, iar înscrierile pentru programele de licență se fac exclusiv online, până la data de 13 iulie 2025. Sunt disponibile 79 de programe de licență și 69 de programe de master, acoperind o gamă largă de domenii.

În cadrul evenimentului, fiecare facultate are un stand propriu unde elevii pot obține informații detaliate despre metodologia de admitere, numărul de locuri bugetate și cu taxă, modalitățile de înscriere, precum și despre viața de student la Craiova. 

„Am venit să văd ofertele Universității din Craiova și să văd ceva cu care mi s-ar potrivi mai bine. Probabil că ceva în domeniul STEM, ceva legat de automatică sau calculatoare, pentru că asta am făcut și eu la liceu, sunt pe mate-info bilingue engleză. Și probabil și ceva care să incorporeze puțin și limba engleză, pentru că îmi place foarte mult. Dar și domeniul STEM, cum am zis înainte. Încă nu m-am decis chiar 100% dacă rămân în Craiova. O iau în considerare, dar vreau mai întâi să experimentez pentru că mai am timp. Dar, cred că aș vrea să rămân totuși în Craiova, pentru că e orașul meu și îmi place aici. În afară de informatică, nu știu. Cum am zis înainte, tot în domeniul STEM, tot acolo mă învârt, pentru că dacă asta am făcut înainte, în liceu, probabil că asta vreau să continui”, ne-a povestit Alisia, elevă la Colegiul Național „Frații Buzești”.

Reprezentanții facultăților, alături de studenți actuali, sunt prezenți la standuri pentru a răspunde tuturor curiozităților legate de programele de studii, infrastructura universitară, oportunitățile de cercetare și perspectivele profesionale.

„Puneți întrebări despre viața de student, despre infrastructura educațională, de cercetare și socială care se îmbunătățește an de an, despre traseul frumos pe care îl puteți avea la Universitatea din Craiova”, i-a îndemnat rectorul pe liceeni.

Mai multe detalii despre admitere pot fi consultate pe site-ul oficial al instituției: www.ucv.ro/admitere.

Reclame
author avatar
Nedelea Raluca
Distribuie acest articol