„Drumul Oaselor”, redeschis după 20 de ani

Jurnalul Olteniei

„Drumul Oaselor” a fost redeschis circulației rutiere, după 20 de ani. Aceasta, în urma unei investiții a administrației județului Vâlcea.

„Cu voia Lui Dumnezeu și cu ajutorul oamenilor, de Izvorul Tămăduirii, am redeschis circulația pe Drumul Oaselor – DJ 676 E, un drum important pentru vâlcenii din această zonă și care a stat închis mai bine de 20 de ani.

De acum înainte, atât localnicii, cât și cei care traversează zona vor beneficia de un drum modern între Berbești și Copăceni, pe care să circule în condiții de confort și de siguranță.

Lucrările au fost realizate de RAJDP Vâlcea, cu fonduri din bugetul județului, și au presupus, pe lângă asfaltarea celor 10 km de drum, și defrișarea zonei, amenajarea de șanțuri betonate, refacerea podețelor și a marcajelor rutiere.

Pe traseul drumului, există trei zone în care platforma drumului prezintă probleme de stabilitate, motiv pentru care se va circula cu restricții de viteză. Întrucât costurile pentru realizarea lucrărilor în aceste puncte sunt foarte mari, în prezent se lucrează la documentații, care vor fi depuse în vederea accesării unei finanțări externe.

Prin finalizarea lucrărilor pe acest sector din DJ 676 E, distanța de transport între Berbești și Copăceni s-a redus cu peste 35 de km”, a anunțat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Acesta a mai menționat că, în funcție de resursele financiare pe care le va avea administrația județeană, lucrările vor continua și cu porțiunea dintre Copăceni și Popești, astfel încât „Drumul Oaselor” să fie modernizat de la un capăt la altul.

„Drumul Oaselor” a fost construit în anii ’70 pentru camioanele și utilajele care veneau și plecau din bazinul carbonifer Berbești – Alunu, cu soldați în termen, tineri UTC-iști și deținuți. S-a lucrat cu utilaje primitive și cu muncă asiduă, iar în 3 ani cât a durat realizarea lui au murit 450 de oameni, după cum scrie ramnicuvalceaweek.ro.

Sursa citată mai menționează că asflatul s-a turnat peste cadavre, așa apărând denumirea de Drumul Oaselor.

În urmă cu mai bine de 20 ani a fost închis după ce mai multe porțiuni din drum s-au prăbușit.

Distribuie acest articol