Primăria Craiova investește peste 7.000.000 de lei într-un cartier din oraș. Proiectul poate fi gata în 3 luni

Anghel Catalin

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare străzi, alei și trotuare din cartierul Făcăi, din Craiova, va sta pe masa consilierilor locali din Bănie, joi, așteptând să fie aprobată de aceștia.

Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) se ridică la suma de 7.480.284,11 lei, din care, construcții și montajul ar ajunge la 5.156.078,61 lei. Durata de realizare a investiției, potrivit documentelor publicate de Primăria Craiova, ar fi de 3 luni, timp aproximat pentru execuție.

Strada propusa spre modernizare ce face obiectul prezentei documentații se găsește pe teritoriul Craiovei. Terenul pe care sunt amplasate este proprietatea municipiului.

În momentul de față, aceasta stradă are carosabilul din asfalt denivelat pe primii aproximativ 180m, umpluturi din nisipuri mijlocii cu fragmente de cărămizi ți în general traseul studiat este afectat de denivelări, gropi și băltiri, fenomene de tasare și fagase. Scurgerea apelor pe traseu este deficitara, în prezent nu exista sisteme de colecatare a apelor pluviale. În general traseul studiat este afectat de denivelari, baltiri, fenomene de tasare si fagase. Lucrarea ce face obiectul prezentului proiect se încadrează în categoria „C”- Construcții de importanta normala – în conformitate cu HGR nr.766/1997 Regulament privind stabilirea categoriei de importanta a constructiilor si cu „Metodologie de stabilire a categoriei de importanta a construcțiilor, elaborate de I.N.C.E.R.C., laborator SCB-BAP in aprilie 1996’’, se specifică în raportul de aprobare pus la dispoziția consilierilor locali.

Din punct de vedere al dezvoltării durabile a municipiului Craiova, conform autorităților locale, amenajarea străzii va avea efecte pozitive, în special prin:

  • Îmbunatățirea calității vieții locuitorilor zonei;
  • Reducerea nivelului de zgomot la rularea autovehiculelor;
  • Reducerea timpului de deplasare a locuitorilor;
  • Reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibili;
  • Reducerea noxelor poluante si a prafului;
  • Cresterea gradului de accesibilitate;
  • Reducerea timpului de interventie a pompierilor, politiei, salvarii, etc avand ca efecte salvarea de vieti omenesti si bunuri
Distribuie acest articol