Jandarmii mehedințeni au intervenit, anul trecut, la aproape 100 de urgențe semnalate prin apelul unic 112. Este vorba despre aplanarea unor conflicte, agresiuni fizice, scandaluri de mică amploare, îndepărtării animalelor agresive sau periculoase, căutării persoanelor rătăcite.
„Alo, 112, ce urgență aveți? Este vocea operatorului de la 112 care te întâmpină de la celălalt capăt al firului, iar în funcție de urgență, apelul tău este direcționat către dispecerii de la agențiile de intervenție: Pompieri-SMURD, Poliție, Ambulanță, Jandarmerie, Salvamont.
În anul 2024, la nivelul Jandarmeriei Mehedinți au fost recepționate peste 4800 apeluri în ascultare colectivă, aproximativ 100 dintre aceste fiind de competența instituției”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți, marți, cu ocazia Zilei Europene a numărului unic de urgență 112.
Jandarmii mehedințeni reamintesc că situațiile de urgență presupun orice eveniment care prezintă un pericol imediat pentru viața sau proprietatea ta sau a altor persoane.
Pericol pentru viață sau proprietate:
Incidente care implică un pericol imediat pentru viața sau siguranța personală, precum agresiuni fizice, atacuri sau alte amenințări grave.
Incidente medicale grave:
Accidente sau boli grave care necesită asistență medicală de urgență, precum atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale sau alte situații medicale critice.
Accidente de circulație:
Accidente rutiere grave sau alte incidente legate de trafic care necesită intervenția imediată a serviciilor de urgență, pentru a preveni vătămări suplimentare sau pentru a acorda asistență medicală.
Incendii sau alte situații de urgență:
Incendii, scurgeri de substanțe periculoase sau alte situații de urgență care pot pune în pericol viețile sau proprietățile oamenilor.
„Este esențială apelarea cu responsabilitate a numărului 112 doar în situații de urgență. Apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără a avea o urgență ori pentru a aduce injurii operatorilor, constituie abuz și se sancționează, dar cel mai important, poate costa viața unei persoane care are nevoie urgent de ajutor. Prin profesionalismul, empatia şi eficienţa de care dau dovadă în fiecare zi, operatorii serviciului național unic de urgență 112 contribuie la salvarea vieţii, a proprietăţii şi a mediului. Tuturor, le transmitem recunoștință și mulțumiri pentru munca depusă! La mulți ani!”, au mai menționat reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți.