miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Jandarmii i-au alungat pe liberalii din Râmnicu Vâlcea de la protestul ilegal împotriva conducerii PNL Vâlcea

În jur de 30 de persoane, unele fără carnet de partid, au protestat marţi, 9 iulie, de la ora 17.30, în faţa sediului PNL Vâlcea cerând demiterea conducerii organizaţiei judeţene.

În fața sediului PNL Vâlcea și-au făcut apariția și jandarmii, care i-au luat la întrebări pe protestatari. Manifestarea nu a fost autorizată, motiv pentru care forțele de ordine le-au cerut protestatarilor să plece.

Protestatarii au „spart gaşca” dar au promis că vor continua şi în zilele următoare protestul înarmaţi cu pancarte pentru a cere demiterea conducerii județene. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că răzvrătirea în PNL Râmnicu Vâlcea a început  după ultimele decizii ale Biroului Politic Județean, când s-a hotărât demiterea lui Virgil Pîrvulescu din funcția de președinte al organizației municipale și dizolvarea BPL. Dceiziile au fost luate ca urmare a drasticului eşeci din alegerile ce au avut loc în luna iunie.  Membrii PNL din Râmnicu Vâlcea au sfidat deschis hotărârile conducerii județene, organizându-și propriile ședințe și alegându-și un președinte interimar diferit de cel impus. Deși liderii județeni au hotărât ca deputatul Laurențiu Cazan să preia atribuțiile de președinte interimar până la organizarea alegerilor interne, membrii organizației municipale l-au desemnat pe Nicușor Bocșe pentru această funcție.  Această acțiune subliniază diviziunile și tensiunile interne din partid, demonstrând un dezacord semnificativ între organizația locală și cea județeană a PNL.

Primăria Râmnicu Vâlcea nu a autorizat mitingul.

Politica