miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Mitingul liberal împotriva deputatului Cristian Buican nu a fost aprobat de Primăria Râmnicu Vâlcea

Probabil una dintre cele mai şocante solicitări pentru aprobarea unui protest depus vreodată la primăria Râmnicu Vâlcea a fost cel prin care grupul rebel din organizaţia municipală Râmnicu Vâlcea a PNL a solicitat, sub semnătura unui preşedinte neales şi numit ilegal, aprobarea de a picheta sedul organizaţiei judeţene a PNL şi de a protesta împotriva rezultatelor obţinute de organizaţia judeţeană condusă de deputatul Cristian Buican.


Acţiunea, dacă va avea loc (este programată trei zile începând de marţi, 9 iulie, între orele 17.30-18.30), este una neaprobată, deci se poate lăsa şi cu amendă. Primăria nu a putut da aprobare deoarece nu are calitatea de a aproba o acţiune de protest solicitată de un individ care se autointitulează preşedinte de organizaţie politică.
Grupul rebel din PNL Râmnicu Vâlcea încearcă disperat să distrugă cât mai poate din imaginea partidului pe care l-a reprezentat. Adică e un fel de-a spune l-a reprezentat, pentru că, în realitate, grupul condus de Virgil Pîrvulescu a făcut tot posibilul să se disocieze de imaginea PNL.
Tovarășul (de prostii al viceprimarului Virgil Pîrvulesu), Nicușor Bocșe, închipuitul președinte al PNL Râmnicu Vâlcea, a încercat să picheteze oficial sediul din strada Carol I. Nu s-a putut pentru că i s-a răspuns simplu: nu este recunoscut drept președinte interimar.
Reamintim că imediat după alegeri conducerea organizaţiei judeţene a desfiinţat, ca urmare a eşecului din locale, biroul organizației municipale, l-a destituit pe preşedintele Virgil Pîrbulescu şi l-a numit preşedinte interimar al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea pe deputatul Laurenţiu Cazan.
Este un demers firesc făcut de mai multe organizaţii liberale din ţară.
De exemplu, conducerea PNL Neamţ a decis dizolvarea Biroului Municipal al organizaţiei liberale din Piatra-Neamţ, ca urmare a pierderii Primăriei la alegerile locale, informează un comunicat de presă al organizaţiei judeţene. Potrivit sursei citate, principala responsabilitate pentru pierderea alegerilor îi revine actualului primar, Andrei Carabelea, cel care conducea şi organizaţia municipală liberală.

Andi Niculescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica