miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Centrul de Oncopediatrie Craiova, proiect de 240 milioane lei, depus la toamnă

Consiliul Județean (CJ) Dolj vrea să depună, în septembrie, spre finanțare proiectul privind înființarea unui centru de oncopediatrie în Craiova, în cadrul Programului național de investiții în infrastructura de sănătate. În ședința de joi, aleșii Doljului au aprobat noile cifre ale proiectului.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că autorizația de construcție a fost eliberată de Primărie.

„Centrul de OncoPediatrie cum i-am zis noi este o clădire nouă care este legată de secția de oncologie. Vorbim de cea mai modernă investiție care include atât oncologia pediatrică cât și domeniile conexe de la ATI, săli de operație. Este un proiect european pe care îl vom depune în luna septembrie. A fost eliberată autorizația de construcție. Este un obiectiv deosebit de important pentru întreaga regiune”, a declarat Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consilierii județeni aprobaseră anul trecut documentația pentru proiect, cu o valoare totală estimativă de 177.961.697,91 lei, cu TVA.

Între timp s-a constatat că trebuie refăcută documentația tehnico – economice și a devizului general al investiției, fără implicații asupra soluțiilor tehnice sau valorii lucrărilor aprobate anterior, după cum precizează reprezentanții CJ Dolj. S-a modificat valoarea dotărilor și au fost incluse și alte cheltuieli, astfel că valoarea estimativă a proiectului a ajuns la 237.269.361,76 lei, cu TVA.

Săli de tratamente și locuri de joacă

Pentru realizarea Centrului de pediatrie și oncologie pediatrică din Craiova autoritățile vor desființa și demola parțial Corpului 1- secție radioterapie și brahiterapie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU). Buncărul în care se află acceleratorul linear nu va fi însă afectat.

„Clădirea va avea regimul de înălțime D+P+5 și va avea funcțiunea de sectie spital ce va asigura servicii de ambulatoriu, spitalizare, servicii de diagnostic, servicii de tratament, servicii de învăţământ şi cercetare. Demisolul este prevăzut cu prevăzute spatii de așteptare, spații pentru radiologie și imagistică medicală, vestiare pe sexe pentru personal, spații tehnice, depozitări și curte de serviciu. (…) La parter sunt propuse cabinete de consultații, sala de tratament, cabinete pentru recuperare medicală, cabinete pentru consultații, grupuri sanitare pe sexe pentru personal și pacienți și spații de depozitare. În holul central se află serviciul de recepție, spațiu de așteptare pacienți și spațiul de așteptare și joacă copii. (…) La etajul 1 sunt prevăzute saloane pentru spitalizare de zi (5 paturi) și genetică (3 paturi), spații farmacie, spații laboratoare, cabinete personal, sală de tratamente pentru ambulatoriu, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice. La etajul 2 sunt prevăzute saloane pentru pediatrie cu baie proprie și un salon de copii cu vârsta între 0 si 3 ani (25 paturi), cabinete personal, sală de tratamente, grupuri sanitare pentru personal și spatii tehnice. Pe holul principal de la acest etaj sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joacă pentru copii. La etajul 3 sunt prevăzute săli de cursuri, spații de joacă, sală de mese cu oficii separate pentru pediatrie și oncologie, sală raport, cabinete tratamente oncologie și pediatrie, spații pentru personal, biberonerie și spatii tehnice. La etajul 4 sunt prevăzute saloane pentru oncopediatrie cu baie proprie și un salon de copii cu vârsta între 0 și 3 ani (25 paturi), cabinete personal, sală de tratamente, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice. Pe holul principal de la acest etaj sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joacă pentru copii. La etajul 5 sunt prevăzute două blocuri operatorii cu spațiile anexe, vestiare personal pe sexe prevăzute cu grupuri sanitare și dușuri, 2 saloane ATI cu un total de 6 paturi având în spațiu pentru supraveghere asistente, spații pentru sterilizare, cabinete personal, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice”, se arată în referatul de probare a proiectului votat de consilierii județeni.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Politica