miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Naistul Gheorghe Zamfir, titlul de cetățean de onoare al comunei Peștișani

„Nu a ştiut nimic despre acest lucru decât cu câteva minute înainte de a-şi începe recitalul”

Duminică seara, naistul Gheorghe Zamfir a fost onorat cu titlul de cetățean de onoare al comunei Peștișani, în cadrul Festivalului „RomânIA Autentică” desfășurat la Hobița. Cu această ocazie, artistul a susținut un recital impresionant alături de Orchestra Metropolitană București.

„În urma unei hotărâri de Consiliu Local dată săptămâna trecută, Gheorghe Zamfir a primit, duminică seara, pe scena Festivalului ‘RomânIA Autentică’, diploma pentru titlul de ‘Cetăţean de onoare’ al comunei Peştişani. A fost un moment deosebit de emoţionant pentru marele maestru, pentru regele naiului, aşa cum i se mai spune. Dumnealui nu a ştiut nimic despre acest lucru decât cu câteva minute înainte de a-şi începe recitalul, a trebuit totuşi să-i spunem şi să nu-l luăm prin surprindere 100%. A fost vădit copleşit de emoţii, a spus că este recunoscător comunei Peştişani, pentru că i-a acordat acest titlu, pentru că foarte multe lucruri îl leagă de Brâncuşi şi atunci valoarea titlului este cu atât mai mare”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Isabela Coară, promotor Discover Peştişani.

Sâmbătă și duminică, mii de oameni au participat la Festivalul „RomânIA Autentică” de la Hobița, un eveniment dedicat susținerii și promovării meșteșugarilor români, precum și tradițiilor și culturii românești. Festivalul a celebrat ia, element înscris de România în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO, ca o expresie vie a comunităților locale. Aproximativ 70 de meșteri populari din diverse zone ale țării au fost prezenți la acest eveniment.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Fluxul cel mai mare a fost duminică, traficul s-a desfăşurat în bune condiţii, dar înainte de recitalul Gheorghe Zamfir a fost bară la bară, de la Arcani până la Hobiţa, dar recitalul a ţinut o oră şi jumătate şi oamenii au avut timp să ajungă să îl prindă. La meşteri populari este un record pe care l-am înregistrat la Hobiţa, 100% record pentru Gorj, probabil şi la nivel naţional, nu ştiu alt festival care să fi reunit la un loc aproape 70 de meşteri şi artizani populari, au venit din toate colţurile ţării, din Vrancea, de la Bucureşti, de la Giurgiu, Dolj, Vâlcea, Cluj, Mehedinţi, Gorj. Au fost meşteri populari autentici, invitaţi aleşi riguros de către organizatori. Fără sprijinul Consiliului Judeţean Gorj nu s-ar fi putut aduce un număr impresionant de meşteri”, a mai spus Isabela Coară

Foto: ProTv

Politica