vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Scăldatul în râul Jiu este interzis

Scăldatul în râul Jiu este interzis. Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Jiu anunţă că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop. 

Populația este sfătuită să aleagă pentru scăldat ștrandurile și zonele special amenajate, cu respectarea măsurilor de siguranță. 

“Colegii subunităților A.B.A Jiu (Sistemele de Gospodărire a Apelor Dolj, Gorj, Mehedinți și Huunedoara) au luat măsuri în privinţa atenţionării înotului atât în râul Jiu, cât și în celelalte cursuri de apă importante. Pentru a conştientiza populaţia, de riscul pe care şi-l asumă, dacă se scladă în apele Jiului – expunere la îmbolnăvire şi înnec – “A.B.A «Jiu» Craiova are amplasate pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis». Pe această cale, facem un apel către cetățeni să țină cont de avertismente și să nu se aventureze la scăldat în apele Jiului” – Daniel Naicu, director A.B.A Jiu”, anunță reprezentanții ABA Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei, la nivel național, autoritățile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere. 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiței la Vama Veche), iar una este în orașul Tulcea (lacul Ciuperca).

De asemenea, autoritățile de sănătate publică monitorizează, exclusiv din punct de vedere bacteriologic, calitatea apelor de îmbăiere.

Politica