miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Peste 300 de concurenți au luat startul la ediția 2024 Pedală în Bănie

Peste 300 de concurenți au luat startul la ediția 2024 Pedală în Bănie. Printre ei a fost și atletul paralimpic Theodor Matican, care va reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Paris, de anul acesta. A 5-a ediție a evenimentului Pedala în Bănie nu a dezamăgit, iar iubitorii de sport în natură s-au bucurat de trasee de MTB și alergare, și de peisajele din jurul poienii Palilula, județul Dolj.

Pedala în Banie, powered by Ride Shop a încheiat weekend-ul trecut cea de-a 5-a editie a evenimentului, cu 2 zile de concurs pentru pasionatii de MTB si alergare, dar si pentru cei mai mici reprezentanti ai celor doua sporturi. Individual sau în familie, sportivii amatori sau profesionisti au avut o gama variata de trasee, cu dificultate moderata, dar si ridicata.

Atmosfera a fost plina de energie si voie buna , iar la starturile curselor sust inatorii si-au aplaudat favorit ii care au concurat în probele:

Policlinica Buna Vestire Craiova

15 iunie

43 km MTB si E-Bike race

21 km MTB

3 km MTB Family

16 iunie

21 km semimaraton Trail Run

10 km Trail Run

3 km Trail Run

600 m Trail Run Family

Dupa ce sambata a dat startul probei MTB de 43 de km, Theodor Matican s-a alaturat duminica concurentilor de la probele de Trail Run, concurand pe distanta de 3 km, într-un antrenament usor pentru Olimpiada Paralimpica de la Paris de anul acesta. In plus, acesta a urcat pe podium, castigand locul 3 si oferind un exemplu de motivatie tuturor participantilor.

Dupa efortul depus pe trasee, concurentii s-au relaxat la o bine meritata portie de paste, s-au refacut muscular cu ajutorul specialistilor Kineto Plus Craiova si s-au bucurat de zonele special amenajate. Ambele zile de concurs s-au încheiat cu premierea castigatorilor si cu mult asteptatele tombole la care cei mai norocosi dintre participanti au plecat acasa cu abonamente de 1 luna la Stay Fit Gym, vouchere de cumparaturi, pachete de igienizare orala si o bicicleta Pegas Cutezator.

Fondul de premiere din aceasta editie a fost peste 35 000 de lei, fiind asigurat de partenerii evenimentului Eclar, Farmacia de Detergent, Vodafone, Valrom, Exflor, Big Family, Stay Fit, Promenada Craiova, Enagic si Clinica Zambetul. Cea de-a 5-a editie Pedala în Banie a fost organizata de Ride Shop cu sprijinul Consiliului Judetean Dolj, al Primariei Bucovat, al Directiei Judetene de Sport si Tineret Dolj si al Asociatiei Ipsum, carora li s-au alaturat partenerii: Ruris, Eclar, Farmacia de Detergent, Vodafone, Valrom, Exflor, Big Family, Baneasa , Stay Fit, Promenada Craiova, Julius Meinl, Enagic, Alt 12, Neko Mi Design, Clinica Zambetul si Autan, Federatia Romana de Ciclism în calitate de sustinator, Kiss FM, TVR Craiova, Gazeta de Sud si Radio Sud, Accent TV si Radio Accent, Radio Nova Mix si Jurnalul Olteniei în calitate de parteneri media. Fotografiile din ambele zile ale evenimentului pot fi accesate prin intermediul paginilor de Facebook si Instagram ale evenimentului.

Politica