vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

ISU Gorj, exercițiu de amploare: alunecare de teren și accident grav

„Sunt angrenate toate structurile care au atribuții pentru gestionarea unor astfel de situații”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj va desfășura în perioada 19 – 20 iunie un amplu exercițiu practic în comuna Bumbești-Pițic, implicând forțe și mijloace în teren.

De această dată, situația tactică ipotetică implică producerea unor alunecări de teren, necesită o intervenție promptă pentru siguranța cetățenilor, prin amplasarea unei tabere mobile aflate în dotarea ISU Gorj și evacuarea mai multor persoane din zona afectată, conform Gorjeanul.

”Totodată, pentru antrenarea structurilor participante, situația tactică ipotetică presupune și producerea unui accident rutier grav, cu victime multiple, fiind nevoie de intervenția echipajelor specializate pentru extragerea victimelor, acordarea primului ajutor calificat și transportarea la unitățile spitalicești. Pentru eficiențizarea intervenției, preluarea presupuselor victime care au suferit leziuni grave se va efectua cu un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General de Viație al MAI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acțiunea efectivă de gestionare a situațiilor de urgență cu forte și mijloace în teren va avea loc în data de 20 iunie 2024, începând cu ora 09:30 și se va desfășura exact ca într-o posibilă situație reală convocânde-se Comitetul Local pentru Situații de Urgență, constituit la nivelul unității administrativ-teritoriale Bumbești-Pițic, pentru evaluarea situațiilor de urgență și adoptarea măsurilor specifice pentru protecția populației. Totodată sunt angrenate toate structurile care au atribuții pentru gestionarea unor astfel de situații: Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, Seviciul Județean de Ambulanță Gorj, UPU-SMURD Gorj, Crucea Roșie Română – Filiala Gorj, Serviciul de Telecomunicații Speciale Gorj, Direcția Județeană de Informații Gorj, Spitalul Județean Gorj, Inspectoratul General de Aviație al MAI, Colegiul Psihologilor din România – Filiala judeţului Gorj, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor GORJ.

O situație de urgență majoră se poate produce oricând și este esențial ca cetățenii să beneficieze de ajutor în cel mai scurt timp și la un nivel cât mai înalt. Exercițiile pe care instituția noastră le organizează periodic au rolul, atât pentru antreanarea structurilor noastre de intervenție și verificarea modului de cooperare între instituțiile participante, cât și pentru conștientizarea populației cu privire la riscuri și necesitatea adoptării unui comportament correct în cazul producerii situațiilor de urgență”, a transmis ISU Gorj.

Politica