vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Cod galben de vijelii și caniculă în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineață, două atenţionări Cod galben de instabilitate atmosferică și caniculă, valabile în mai mult de jumătate din ţară.

Județele afectate: Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Harghita, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Sibiu, Dâmboviţa, Argeş, Caraş-Severin şi în unele zone ale judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Bacău, Hunedoara şi Alba.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit meteorologilor, în intervalul 12 iunie, ora 14 – 13 iunie, ora 6, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Cod galben de temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat

În intervalul 12-13 iunie, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Politica