vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Olguța Vasilescu a deschis Târgul de Paște

Târgul de Paște din Craiova a fost deschis, oficial, în această după-amiază. Timp de trei săptămâni, craiovenii și nu numai sunt așteptați la mai multe activități în Parcul „Nicolae Romanescu”.

Tema de anul acesta este „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”. Pe de altă parte, dacă la târgul de Crăciun, Craiova s-a putut lăuda că a fost primul oraș din România unde a fost instalată o roată panoramică high-tech, acum are prima roată cu oglinzi din țară. A fost construită anul trecut, în Olanda și are 40 de metri înălțime și o capacitate totală de 140 de persoane. Toate gondolele acesteia sunt placate cu oglinzi pentru a se integra în tematica Târgului de Paște, după cum spun organizatorii. În centru are un ecran LED de trei metri diamentru, care va crea magie prin proiecția de vizualuri grafice cu mii de culori, spun organizatorii.

Craiovenii se pot distra și în roller-coaster-ul instalat în Parcul Nicolae Romanescu, care a și fost testat de Olguța Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În parc vor avea loc mai multe ateliere interactive, expoziții și spectacole, dar și concursuri. Au fost amplasate și mai multe căsuțe cu produse culinare, dar și creații produse handmade.

„Nu există o familie care să vină în Parcul Nicolae Romanescu și care să nu găsească ceva plăcut, astfel încât să-și ocupe o zi întreagă. Vreau să-i mulțumesc echipei cu care am lucrat și cu care lucrez la toate târgurile. Mă bucur să constat că vin din ce în ce mai mulți turiști. Eu cu Delia glumim de multe ori că n-am avut suficiente jucării când eram mici și, acum, simțim nevoia să avem de fiecare dată astfel de jucării și să-i facem să se bucure pe copii. Așa cum am venit și eu astăzi, cu familia, așa așteptăm pe toți craiovenii să vină și ei.

Spre deosebire de oricare alt an, anul acesta avem o colaborare și cu Mitropolia Olteniei. Anul trecut au fost mulți care ne-au reproșat că nu există nimic care să te ducă, totul, în atmosfera de Paște. De aceea, anul acesta avem Mormântul lui Iisus unde în noaptea Învierii va fi luminat și va fi spectaculos. Craiovenii trebuie să vină și noaptea pentru că fluturii și instalațiile din copaci luminează foarte frumos”, a declarat primarul Craiovei, la deschiderea evenimentului.

Politica