miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judecătoria Slatina se mută în mai în noul sediu

Toate secțiile și compartimentele Judecătoriei Slatina vor funcționa, din 13 mai, în noul sediu din oraș, de pe strada Mihai Eminescu, nr. 16. Clădirea, care a fost sediu pentru BNR Slatina, a fost recent reabilitată. Lucrările s-au ridicat la aproape 16 milioane lei și au fost realizate prin Compania Naţională de Investiţii.

Mutarea nu va afecta termenele de judecată deja stabilite.

„În urma finalizării procedurii de obţinere a tuturor avizelor legale necesare funcţionării, Judecătoria Slatina anunţă că activitatea tuturor secţiilor şi compartimentelor sale de specialitate se va desfăşura, începând cu data de 13 mai 2024, în sediul nou situat în municipiul Slatina, strada Mihai Eminescu, nr.

Policlinica Buna Vestire Craiova

16. Transferul activităţii instanţei în noul sediu va fi finalizat până la data de 13.05.2024, cu asigurarea continuităţii depline a activităţii instanţei şi fără afectarea termenelor de judecată deja stabilite. Eventuale modificări în programul de activitate al compartimentelor instanţei ce desfăşoară activitate cu publicul vor fi aduse la cunoştinţa persoanelor interesate pe site-ul portal.just.ro, precum şi

afişate atât la noul, cât şi la vechiul sediu al instanţei. Datele de contact pentru corespondenţă electronică ale secţiilor şi compartimentelor Judecătoriei

Slatina, precum şi adresele şi datele de logare în aplicaţia „Dosar electronic” rămân neschimbate şi pot fi folosite în continuare în condiţii normale,” au transmis reprezentanții Judecătoriei Slatina, într-un comunicat de presă.

Aceștia mai menționează că noul sediu al Judecătoriei Slatina, situat în Slatina, strada Mihai Eminescu, nr. 16, va funcţiona într-o clădire istorică veche de 115 ani ce a trecut printr-un amplu proces de renovare, ce răspunde în prezent nevoii de modernizare a instanţei, în special în ceea ce priveşte condiţiile de muncă, folosirea noilor tehnologii şi asigurarea unui mediu prietenos pentru cetăţenii care interacţionează cu serviciul public al justiţiei.

Noul sediu a fost inaugurat, încă din octombrie anul trecut, de minisrul Justiției Alina Gorghiu.

Clădirea monument istoric, din zona Centrului Istoric al oraşului, a fost construită în anul 1908. Clădirea era, la acea vreme, cea mai reprezentativă bancă din Slatina, Banca Uniunii Agricole, Comerciale şi Industriale. Ulterior, a devenit Sucursala Olt a Băncii Naţionale a României, până în septembrie 2000, când a fost desfiinţată. De atunci, ani la rândul, în imobil a funcţionat, în perioadele scrutinelor electorale, Biroul Electoral Judeţean.

Din 2004, clădirea figurează ca monument istoric în lista Ministerului Culturii. După preluarea, în 2006, în domeniul public, autorităţile locale stabiliseră să transforme această clădire în sediul Primăriei Slatina. Un studiu de fezabilitate arăta că ar fi fost nevoie de 1,5 milioane euro pentru modernizări. La acea dată, proiectul s-a năruit, pentru că imobilul s-a dovedit a fi neîncăpător pentru toate serviciile primăriei.

În 2015, a fost transferat dreptul de proprietate de la Primărie la Ministerul Justiției. În schimb, primăria ar urma să mute, în actualul sediu al Judecătoriei, mai multe direcții din subordine.

Politica