marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mititelu și alți patroni, scoși vinovați pentru faptul că Pițurcă nu are job

Florin Prunea spune că nu este normal ca un antrenor de calibrul ui Victor Pițurcă să fie liber de contract, când Liga 1 are nevoie disperată de profesioniști, care să crească nivelul echipelor de club. Fostul portar consideră că patronii din fotbalul românesc, din frica de a accepta condițiile antrenorilor cu nume, ajung să aducă aceiași oameni la formațiile pe care le finanțează. Adrian Mititelu și Nicolo Napoli au fost dați drept exemplu.

Câți români mai avem la echipele de club din România? Hai să numărăm să vedem. Este o mare problemă, nu numai la nivel de Liga 1. Au decăzut atât de mult, sunt antrenori care merg în orice condiții doar să fie acolo. De aia vine Napoli de zece ori, de aia vine eu mai știu cine la Mititelu de patru-cinci ori.

Noi avem antrenori care se duc oriunde. Cei care au valoare și care nu merg în orice condiții stau acasă. Dau exemple, Pițurcă, Gâlcă…  Cum să ai un antrenor cu Victor Pițurcă și să nu fie în fotbalul românesc în niciun fel? E strigător la cer, oamenii ăștia nu au cum să nu fie în fotbal”, a spus Florin Prunea la Digi Sport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Victor Pițurcă a lucrat cu trei dintre cei mai dificili patroni din fotbalul românesc, Gigi Becali, Adrian Mititelu și, ultima dată, cu Mihai Rotaru. La CSU Craiova, fostul selecționer spera să facă performanță și să îi ducă pe alb-albaștri în Liga Campionilor. A fost doar o simplă speranță, pentru că, după câteva luni în Bănie, clubul a emis un comunicat prin care anunța plecarea lui Piți să recunoștea faptul că antrenorul nu a fost susținut în lupta pentru titlu.

Politica