sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

BEC a respins candidatura lui Florin Călinescu la Parlamentul European

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, marţi, lista candidaților propuși de Partidul Diaspora Unită la alegerile europarlamentare, precum şi candidatura independentă a lui Paul Octavian Jurma.

Potrivit deciziei luate de BEC, candidaturile propuse de Partidul Diaspora Unită au fost respinse, având în vedere că lista de susţinători cuprinde doar 190.323 semnături conforme, faţă de 200.000 necesare, scrie romaniatv.net

Președintele Partidului Diaspora Unită este Marius-Simion Mocan, care se prezintă ca fiind sociolog, activist civic și antreprenor. Marius Mocan are 40 de ani și este rezident în Luton, Marea Britanie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primul pe lista PDU la europarlamentare era actorul Florin Călinescu. El a anunțat și că vrea să candideze la Președinția României.

De asemenea, candidatura lui Paul Octavian Jurma a fost respinsă deoarece listele de susţinători cuprind doar 2.081 semnături din cele 100.000 necesare.

Pe de altă parte, BEC a admis listele de candidaţi propuse pentru europarlamentare de Alianţa Dreapta Unită (USR – PMP – Forţa Dreptei), Alianţa Politică România Socialistă, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Umanist Social Liberal, Partidul Reînnoim Proiectul European al României, precum şi a candidatului independent Paula Marinela Pîrvănescu.

Un număr de 15 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi 7 candidaţi independenţi s-au înscris la alegerile europarlamentare din 9 iunie, potrivit anunţului BEC din 10 aprilie, când s-a încheiat termenul pentru depunerea candidaturilor.

Foto: Facebook/Florin Călinescu

spot_img
spot_img

Politica