luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ligia Deca: Subiectele la Bacalaureat nu vor fi adaptate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale

Subiectele la examenul de Bacalaureat nu vor fi adaptate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, într-o conferință la PNL Câmpulung, pe 15 aprilie. Chiar dacă au 4 ani programa adaptată, elevii cu CES vor avea doar măsuri de sprijin, „timp prelungit, măsuri și materiale ajutătoare, tocmai în ideea în care diploma pe care ei o obțin să nu poată fi contestată de nimeni”, transmite Edupedu.

Ligia Deca a susținut că „examenul de Bacalaureat certifică niște competențe ale absolventului care, pentru a putea fi recunoscute și în țară, dar și de către partenerii noștri europeni, trebuie să fie garantate”.

„Examenul de Bacalaureat certifică niște competențe ale absolventului. Aceste competențe, pentru a putea fi recunoscute și în țară, dar și de către partenerii noștri europeni, trebuie să fie garantate. De aceea, subiectele nu variază, dar variază mijloacele de sprijin pentru ca acei copii care au cerințe educaționale speciale să poată să îndeplinească standardul de evaluare. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asta înseamnă timp prelungit, înseamnă măsuri și materiale ajutătoare, tocmai în ideea în care diploma pe care ei o obțin să nu poată fi contestată de nimeni. În acest sens, eu sunt deschisă unei discuții vizavi de ce alte măsuri putem să luăm în așa fel încât ei să fie sprijiniți, să se respecte particularitățile de învățare pe care ei le au. Dar cred că este nevoie să păstrăm încrederea în diploma pe care un absolvent de liceu o obține. 

Subiectele să știți ca nu sunt grele la bacalaureat. Subiectele sunt create pentru nivel mediu, pentru certificarea unei competențe medii și tocmai din acest motiv ele trebuie să fie respectate pentru toți absolvenții. Din nou, putem discuta despre cele mai potrivite măsuri de sprijin tocmai pentru că acei elevi cu tulburări din spectru autist au capacitate intelectuală sporită. Este vorba doar de adecvarea la particularitățile lor”, a spus Deca.

spot_img
spot_img

Politica