luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 2.500 de liceeni din Vâlcea s-au înscris la simulările bacalaureatului

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a anunțat că în perioada 04 – 07.03.2024 se desfășoară simularea examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2024, Probele sunt:

  • 04.03.2024, Proba E) a) – proba scrisă la Limba și literatura română;
  • 05.03.2024, Proba E) c) – proba scrisă obligatorie a profilului;
  • 06.03.2024, Proba E) d) – proba scrisă la alegere a profilului și specializării;
  • 07.03.2024, Proba E) b) – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).

În județul Vâlcea simularea examenului național de Bacalaureat a fost organizată în 25 de centre de examen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 2537 de candidați de la învățământ de zi, seral și frecvență redusă.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Beneficiază de prevederile Procedurii ME cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare, un număr de cinci candidați urmare a aprobării Comisiei Naționale de organizare a simulării examenului de Bacalaureat.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Andi Niculescu

Politica