sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Uită de prăjirea alimentelor cu Philips Airfryer

Te numeri printre persoanele care au început anul cu dorința de a avea un stil de viață mai sănătos? Dacă da, atunci sigur te-ai gândit să îți achiziționezi un Philips Airfryer. Gătitul la un astfel de aparat promite o mâncare mai sănătoasă, mai gustoasă și mai spectaculoasă decât cea tradițională.

Dar cât de informat ești despre beneficiile unui Philips Airfryer? Mai jos vei regăsi o listă cu majoritatea acestor beneficii.

Cum funcționează un Airfryer

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un astfel de aparat nu prăjește alimente. Prăjirea efectivă implică scufundarea alimentelor în ulei fierbinte. Uleiul fierbinte deshidratează suprafața ingredientelor, iar reacția Maillard face mâncarea crocantă și delicioasă.

În schimb, acest airfryer imită efectul prăjirii prin suflarea aerului fierbinte pe și în jurul alimentelor.

Elementul de încălzire este adesea o bobină electrică – la fel ca cele pe care le vei găsi pe unele sobe electrice. Un ventilator se așază chiar deasupra bobinei și suflă aer în jos pe alimente. Aerul fierbinte înconjoară alimentele, făcându-le crocante și aurii.

Dacă procesul de gătire a alimentelor prin suflarea de aer cald în jurul unei camere închise sună familiar, asta se datorează faptului că modelele de cuptoare cu convecție funcționează în același mod. În esență, aceste aparate sunt cuptoare cu convecție de dimensiuni reduse.

Avantajele unui Philips Aifryer

  • Mâncare crocantă

Dacă îți place mâncarea crocantă, dar nu dorești să fii deranjat cu prăjirea cu ulei, acest aparat este alegerea perfectă pentru toate preparatele pe care în mod tradițional le-ai prăji. Încălzirea tip convecție înconjoară alimentele într-un coș perforat sau pe un suport, crescând contactul acesteia cu aerul super fierbinte din toate părțile.

  • Mâncare mai sănătoasă

Poți găti mâncăruri delicioase într-o friteuză cu aer, cu puțin sau deloc ulei. Chiar dacă te hotărăști să folosești puțin ulei, cantitatea pe care o consumi este neglijabilă deoarece se scurge de pe mâncare în timp ce se gătește, adunându-se în fundul coșului. Ca rezultat, vei consuma mai puține calorii din ulei.

În plus, obții beneficiul suplimentar de a evita agenții cancerigeni de care sunt legate alimentele uscate în adâncime – în special, acrilamidă. Compusul, care se formează atunci când alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi cartofii, sunt prăjiți, este menționat ca un probabil cancerigen uman de către Agenția pentru Cercetare a Cancerului.

În timp ce cercetările sunt în desfășurare, se crede că friteuzele cu aer pot ajuta la scăderea nivelurilor de acrilamidă pe care le poate produce gătitul la căldură ridicată pe bază de ulei.

  • Încălzire și gătire rapidă

În comparație cu un cuptor convențional sau cu prăjitorul de pâine, o friteuză cu aer preîncălzește și gătește alimente într-o fracțiune de timp.

Majoritatea friteuzelor cu aer se pot preîncălzi la 200°C în cinci minute sau mai puțin. Cuptoarele cu gaz durează până la 13 minute pentru a atinge aceeași temperatură, în timp ce cuptoarele electrice durează între 17 și 19 minute pentru a atinge 200°C.

Desigur, timpii de preîncălzire pot varia în funcție de model. Cu toate acestea, majoritatea cuptoarelor nu se încălzesc la fel de repede ca o friteuză cu aer.

Friteuzele cu aer nu numai că se preîncălzesc mai repede, dar și gătesc mai repede. Acest lucru se datorează faptului că spațiul dintr-o friteuză cu aer este mult mai mic decât cel dintr-un cuptor mare, astfel încât încălzirea este mai concentrată.

  • Mai puțină curățenie în comparație cu prăjirea tradițională

Prăjirea tradițională necesită destul de multă curățare. Trebuie să speli stropii de ulei de pe suprafețele care înconjoară elementul de prăjit sau tigaia. De asemenea, trebuie să cureți friteuza și să arunci uleiul în mod corespunzător.

Cu puțin ulei sau fără, stropirea într-o friteuză cu aer este minimă. În plus, nu trebuie să arunci uleiul rămas. Unele coșuri sunt fabricate cu un strat antiaderent PTFE sau un strat antiaderent ceramic pentru a ajuta la curățarea mai ușoară.

Ce zici? Nu-i așa că îți vei cumpăra un Philips Airfryer? Pentru a afla mai multe beneficii ale acestui produs intră pe pagina producătorului. Acolo vei găsi toate informațiile suplimentare de care ai nevoie.

Spor la cumpărături!

Politica