luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrările de reabilitare a Secției Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, finalizate

Au fost reabilitate 14 saloane și rezerve, cabinetele medicilor, grupurile sanitare și băile, sala de tratamente

Reabilitarea parțială – etapa a II-a a Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, amplasată pe strada Tudor Vladimirescu, a fost finalizată.

„Lucrările au fost efectuate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Gorj, fiind reabilitate 14 saloane și rezerve, cabinetele medicilor, grupurile sanitare și băile, sala de tratamente etc. Dintre lucrările care au fost efectuate amintim: a fost turnată șapă autonivelantă; a fost montat linoleum antistatic și antibacterian care corespunde cerințelor actuale; în băi a fost montată gresie și faianță etc.

Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie funcționează cu 56 de paturi și asigură internarea pacienților în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. În prezent, toate cele 56 de paturi sunt ocupate. De la începutul acestui an și până în prezent, au fost internați în această secție peste 650 de pacienți.

Recuperarea medicală este un ansamblu de îngrijiri medicale aplicate în vederea restabilirii capacităţii funcţionale a sistemelor şi organelor lezate şi la nevoie a organismelor compensatoare, având ca scop recuperarea capacităţii de muncă a pacienților, corijarea incapacităţilor funcţionale şi a restituirea unui maximum de forţă, mişcare şi coordonare”, potrivit Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

În cursul acestui an, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a efectuat achiziționarea de aparatură de ultimă generație prin intermediul propriilor fonduri. Printre acestea se numără un magnetodiaflux, o combinație de electroterapie și aparat Tecar, completând astfel seria existentă de echipamente din Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, care include deja baie galvanică, aparat pentru unde de șoc, sistem de drenaj limfatic, și alte dispozitive de electroterapie combinată.

Echipa Secției RMFB este formată din medici specializați, profesioniști, dedicați îmbunătățirii calității vieții pacienților: dr Ioana Luciana Băleanu, medic primar -șef secție; dr Cătălin Istratie, medic primar, dr Daniela Crețu, medic primar, dr Roxana Cămui, medic primar, dr Maria Cristina Văcaru, medic primar.

Politica