sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Rotaru îi avertizează pe tricolori, înainte de EURO: „Slovacia are jucători la PSG și la Napoli”

Echipa națională pregătită de selecționerul Edward Iordănescu se va lupta, la Campionatul European din 2024, pentru calificarea din grupe cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B din martie anul viitor. România a fost repartizată în grupa E a turneului final EURO 2024 la tragerea la sorți de la Hamburg, după ce tricolorii și-au câștigat locul în urna 2 pentru tragere în urma parcursului perfect din preliminarii.

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Primele două clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală, acolo unde vor ajunge și cele mai bune 4 locuri trei din cele 6 grupe ale competiției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mihai Rotaru a lansat deja un avertisment pentru tricolori, cu privire la Slovacia, națională care are în lot fotbaliștii care evoluează la echipe de top din Europa.

E o grupă în care avem șansa noastră. Putea fi mai rău din punctul de vedere al probabilităților, dar să nu uităm că Slovacia are jucători la PSG și la Napoli. Chiar îmi spunea cineva azi dimineață că au valoarea pe Transfermarkt de două ori mai mare decât avem noi, ceea ce e normal. Având jucători la echipe de prim nivel din Europa, automat crește valoarea lotului. Cred și sper că ne calificăm, cred că avem șansa asta. N-am discutat nici nu Bancu, nici cu Screciu despre cum se simt, dar o să-i întreb. Nu o să le cer feedback referitor la antrenor și metodele de pregătire, că unde ajungem?!”, a declarat Mihai Rotaru pentru playsport.ro.

lovacia, învinsă doar de două ori, la limită, de Portugalia

Selecționer: Francesco Calzona, un italian de 55 de ani care anterior preluării acestei naționale, în august 2022, a activat doar ca antrenor secund în țara natală pentru Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari și Napoli.

Parcurs: Locul 2 într-o grupă câștigată de Portugalia, peste Luxemburg, Islanda, Bosnia-Herțegovina și Liechtenstein. Linie de clasament în preliminarii cu 7 victorii, o remiză și două înfrângeri, ambele la limită, cu lusitanii.

Palmares cu România: 11 meciuri disputate, cu 5 victorii pentru tricolori și 5 remize, o singură înfrângere, un 0-1 la Bratislava, amical din 1942.

Vedete: Skriniar (PSG), Lobotka (Napoli), Hancko (Feyenoord)

Politica