luni, februarie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Bitcoin a trecut de pragul de 40.000 de dolari

Bitcoin a depăşit pragul de 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului dat de entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Și Ether, moneda legată de reţeaua blockchain Ethereum, a atins, de asemenea, luni un maxim, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, părând să scape de neîncrederea care s-a instalat pe pieţele cripto de la prăbuşirea FTX şi de la alte eşecuri ale monedelor virtuale, în general, din 2022. O creştere bruscă de 50%, înregistrată la jumătatea lunii octombrie, a „părut să marcheze o schimbare decisivă de la scăderea din 2022 şi începutul lui 2023”, a declarat Justin d’Anethan – şeful departamentului de dezvoltare a afacerilor pentru Asia-Pacific la Keyrock, o firmă de creare a pieţei activelor digitale.

El a spus că dovezile de cumpărare instituţională până în noiembrie au arătat o nouă etapă de interes şi că, deşi devalorizări viitoare nu sunt de neconceput, minimele atinse în urmă cu un an, în jurul valorii de 16.000 de dolari, „au marcat, probabil, punctul cel mai de jos”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investitorul în Bitcoin Microstrategy a dezvăluit săptămâna trecută că a investit 593 de milioane de dolari în plus în bitcoin în luna noiembrie.

Între timp, investiţiile mai riscante şi alte active sensibile la ratele dobânzilor, precum aurul, au înregistrat, de asemenea, creşteri puternice în ultimele săptămâni, pieţele mizând pe faptul că Rezerva Federală a SUA a terminat cu majorarea ratelor şi va începe să le reducă la începutul anului 2023.

Informaţiile din luna octombrie potrivit cărora Comisia pentru valori mobiliare şi burse din SUA nu va ataca în apel o hotărâre judecătorească care a constatat că agenţia a greşit respingând o cerere pentru un fond tranzacţionat la bursă au impulsionat, de asemenea, pariurile că o eventuală aprobare este aproape. Ether, moneda legată de reţeaua blockchain Ethereum, a atins, de asemenea, luni un maxim în ultimul an şi jumătate, ajungând la 2.253 de dolari.

Însă atât bitcoin, cât şi ether rămân cu mult sub maximele lor record din 2021, care au fost de peste 60.000 de dolari şi, respectiv, 4.000 de dolari.

Politica