marți, martie 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pictor în uniformă de jandarm

Un jandarm din Mehedinți reușește să îmbine meseria de jandarm cu pasiunea pentru pictură. Plutonierul major Antonie Georgian are 34 de ani și pictează în timpul liber peisaje sau portrete. El spune că pasiunea pentru pictură a venit de mic și că visa să devină pictor.

„De mic sunt pasionat de desen, am urmat clasele gimnaziale la Liceul de Artă ,,I.St. Paulian” din Drobeta Turnu Severin, unde am avut posibilitatea să exersez și să mă pregătesc continuu. Visam să devin pictor, dar m-am orientat către o carieră militară și sunt sigur că am făcut cea mai bună alegere. Timpul liber pe care îl aveam ca elev al Școlii Militare de Subofițeri ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, îl dedicam pasiunii pentru desen, participând la concursurile organizate, unde am obținut numeroase premii”, a spus plutonierul major Antonie Georgian.

Pictura îl relaxează și este un mod în care își exprimă emoțiile. Acesta a obținut numeroase premii la concursurile de pictură.

„Desenul mă relaxează, este un mod de a-mi exprima emoțiile și cred că mi-am format propriul stil. Îmi place să pictez în funcție de starea de spirit pe care o am, dar desenul în creion este preferatul meu. Din păcate nu am foarte mult timp liber la dispoziție, merg și la antrenament sportiv, o bună condiție fizică este necesară în cadrul Detașamentului Mobil unde îmi desfășor activitatea. Unul dintre cele mai dragi tablouri este cel pe care l-am terminat recent, portretul domnitorului Grigore Alexandru Ghica, personalitate aparte pentru purtătorii uniformei bleu- jandarm. Fiecare formă de exprimare creativă necesită timp pentru perfecționare, dar consider că m-am apropiat destul de mult de modelul ales. Cred că dacă pui pasiune în tot ceea ce faci și reușești să menții echilibrul între carieră și viața personală, succesul este de partea ta”, a mai spus Antonie Georgian.

Plutonierul major Antonie Georgian lucrează în cadrul Jandarmeriei Mehedinți din anul 2014.

sursa foto:FB/Jandarmeria Mehedinți

Politica