marți, martie 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un copil de 6 ani a făcut pe el pentru că învăţătoarea nu l-a lăsat la toaletă

O învăţătoare din Drăgăşani este cercetată disciplinar, după ce i-a refuzat unui elev în vârstă de 6 ani accesul la toaletă. Cadrul didactic l-a ținut în clasă fără să-i anunțe părinții, micuțul fiind batjocorit de colegi în tot acest timp.

Scandalul a fost expus pe o platformă de socializare de către un cetățean indignat de comportamentul învățătoarei, care a fost identificată drept Camelia Nica.

„Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învăţătoare, un exemplu moral şi de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferenţă şi cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.n.) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învăţătoare în cauză, Camelia Nica, pe numele dumneaei, nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor. Băieţelul nu s-a mai putut ţine şi a făcut treaba mare pe el. Şi ce credeţi? A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit şi făcut de râs de către colegii săi. Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini, dar un telefon către părinţii copilului nu s-a putut da? Motivaţia, simpla! Nu s-a vrut! Ruşine, doamnă învăţătoare! Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o şi colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiilor noştri!”, spune Nicolae Grigorie în postarea sa, potrivit Agerpres.

Inspectorul şcolar general din Vâlcea, Mihaela Andreianu, a precizat că învăţătoarea a fost suspendată de la clasă pe perioada anchetei ce a fost declanşată la nivelul şcolii imediat după ce s-a aflat de incident, cazul fiind înaintat totodată şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

„S-au luat măsuri imediat ce s-a aflat. Directorii şcolii au aflat abia la sfârşitul orelor ce s-a întâmplat, iar luni, i-au audiat atât pe învăţătoare, cât şi pe părinţii copilului în cadrul comisiei de disciplină de la nivelul şcolii. Învăţătoarea este suspendată de la clasă pe perioada cercetării, iar cazul a fost trimis şi către DGASPC. Aşteptăm rapoartele atât din partea comisiei din şcoală, cât şi al celor de la Protecţia Copilului şi cu siguranţă se vor lua măsuri. Pentru mine este inexplicabil nu atât faptul că nu l-a lăsat la toaletă, că poate a avut motive să nu îl creadă că are nevoie la toaletă, cât faptul că nu i-a anunţat părinţii. Este inuman să ţii un copil, un om atâtea ore în situaţia aceasta!”, a declarat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Învăţătoarea în cauză are în grijă o clasă pregătitoare în sistem „Step by Step”, o metodă alternativă de educaţie prin care elevii sunt încurajaţi să facă alegeri, să îşi exprime ideile în mod creativ, să se ajute reciproc şi să gândească liber.

Foto: arhivă

Politica