sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Incendiu în Runcu. Intervenție dificilă a pompierilor

O casă din localitatea vâlceană Runcu a luat foc, marți, la prânz. Pompierii chemați la fața locului au reușit cu greu să ajungă. Drumul era impracticabil. Casa s-a făcut scrum.

“Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, în data de 28 noiembrie a.c., la ora 12:08, prin apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, în localitatea Runcu.

S-au deplasat de urgență la locul indicat forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cauza drumului impracticabil, nu a fost posibilă poziționarea autospecialelor în proximitatea locuinței. Salvatorii au continuat deplasarea pedestru.

Pompierii militari sosiți la fața locului au constatat că arde generalizat o casă bătrânească cu două camere, în suprafață de cca 50 de mp. Se procedeaza la limitarea efectelor incendiului.

Pe o rută alternativă, pe un traseu greu accesibil, s-a reușit amplasarea unei autospeciale în apropierea locuinței incendiate și realizarea unui dispozitiv de stingere. După aproape 2 ore de luptă cu flăcările, în condiții extrem de dificile, incendiul a fost lichidat”, au transmis reprezentanții ISU Vâlcea.

Casa construită din lemn cu pământ, cu învelitoare din tablă, compusă din două camere, în suprafață totală de 50 – 60 de mp și mobilierul au ars, însă, din fericire, nimenu a fost rănit.

Focul ar fi pornit de la aragazul lăsat nesupravegheat.

Politica