sâmbătă, iulie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Google începe să șteargă conturile inactive

Începând din această săptămână, Google va șterge conturile care au fost inactive timp de cel puțin doi ani, potrivit CNN.

Compania a anunțat noua politică în luna mai, spunând că este menită să elimine riscurile de securitate. Conturile mai vechi sunt mai susceptibile să se bazeze pe parole reciclate și este mai puțin probabil să utilizeze măsuri de securitate actualizate, cum ar fi verificarea în doi pași, făcându-le mult mai vulnerabile la probleme precum phishing, hacking și spam, potrivit celor mai noi date ale Google, scrie digi24.ro

Google a trimis avertismente utilizatorilor afectați începând cu luna august. Într-o abordare etapizată, primele conturi care urmează să fie șterse sunt cele care au fost create și apoi nu au fost niciodată revizuite de utilizator, a declarat Google în luna mai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vrem să vă protejăm informațiile private și să împiedicăm orice acces neautorizat la contul dumneavoastră, chiar dacă nu mai utilizați serviciile noastre”, a scris Google într-o actualizare a politicii din august.

Conturile Google includ totul, de la Gmail la Documente, de la Drive la Fotografii, ceea ce înseamnă că tot conținutul unui utilizator care nu și-a mai folosit contul poate fi șters. Există câteva excepții: conturile cu canale YouTube, cele cu bani pe cardurile cadou, cele folosite pentru a cumpăra un articol digital, cum ar fi o carte sau un film, și cele care au publicat aplicații active pe o platformă precum magazinul Google Play, a declarat compania în august. Decizia este una nouă și face parte dintr-o politică mai veche.

În 2020, Google a declarat că utilizatorii vor avea conținutul șters din serviciile pe care au încetat să le folosească, dar conturile în sine nu vor fi șterse.

Pentru a vă salva contul, tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la contul Google sau la orice serviciu Google cel puțin o dată la doi ani și poate să citiți un e-mail, să vizionați un videoclip sau să efectuați o singură căutare, printre alte activități.

Politica