luni, februarie 26, 2024

Ultima ora

Sport

”Secret Santa”, noua modă prin care se reduce vizibil bugetul alocat cadourilor

Tot mai mulţi români au început să caute, în ultimii ani, variante prin care să reuşească să facă economie de sărbători. Astfel, una dintre metode este de a renunţa la a mai cumpăra foarte multe cadouri scumpe, pentru toţi membrii familiei şi pentru prieteni.

”Secret Santa” pare a fi noua modă în rândul românilor, prin care reuşesc să reducă vizibil bugetul alocat cadourilor pentru Crăciun. Astfel, nu este de mirare că în online au apărut o mulţime de aplicaţii care îi ajută pe oameni să extragă, în mod aleatoriu, numele persoanei pentru care trebuie să achiziţioneze sau să confecţioneze un cadou.

”Numărul utilizatorilor a crescut considerabil, de la un an la altul, dar putem spune că anul acesta avem deja foarte mulţi utilizatori, mai mulţi decât în anii trecuţi şi suntem doar în luna noiembrie. Putem spune că este vorba despre un semns clar, care ne indică faptul că românii nu vor să mai risipească banii pe cadouri inutile, pentru foarte multe persoane şi că aceste daruri au devenit un gest simbolit”, a precizat un IT-ist din Iaşi care a lucrat la dezvoltarea unei astfel de platforme, potrivit adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

IT-iştii susţin că ,,Secret Santa” există de foarte mult timp, dar că totul se făcea fizic, oamenii trăgând la sorţi numele folosind bileţele de hârtie. Astfel, platformele online oferă mai multe posibilităţi, printre ele aflându-se chiar şi oportunitatea de a întocmi o listă de dorinţe.

,,Această modă există de ceva timp, dar a început să se mute în mediul online. Oamenii nu mai trag bileţele de hârtie ci se folosesc de adresa de e-mail. Practic, adresele de e-mail ale participanţilor sunt introduse în system, împreună cu numele. De acolo, aplicaţia generează e-mail-uri aleatorii şi fiecare persoane care participă va afla, doar ea, cui trebuie să îi facă un cadou de Crăciun. Pe aceste aplicaţii sau pagini web, utilizatorii au posibilitatea de a crea o listă de dorinţe, pentru ca celelalte persoane să ştie cu exactitate ce îşi doresc. Totodată, dacă se ajunge la o înţelegere între participanţi, se poate seta şi un buget pentru cadou. Aplicaţiile şi paginile web au capacitatea de a genera idei de cadouri în funcţie de bugetul stabilit, oferind chiar link-uri către paginile web de unde pot fi achiziţionate respectivele cadouri”, a mai spus IT-istul din Iaşi.

În fiecare an, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, magazinele sunt luate cu asalt de persoane care încearcă să găsească cadourile perfecte pentru cei dragi. Pe lângă sumele importante de bani care sunt cheltuite pentru aceste achiziţii, românii pierd şi foarte mult timp. Astfel, aceste aplicaţii şi pagini web sunt menite să îi ajute pe oameni să facă economie şi de timp, nu doar de bani.

,,De Sărbători, pe lângă partea financiară, timpul este o altă resursă importantă. Cei mai mulţi dintre noi au câteva zile de concediu în această perioadă. Aceste zile ajungem să le pierdem prin magazine, căutând cadouri, în loc să petrecem timp cu familia şi cu persoanele dragi. Aceste aplicaţii au menirea de a simplifica lucrurile. Practic, putem comanda cadoul online, un singur cadou, care va fi livrat acasă. Nu mai pierdem timp prin magazine, în loc să stăm cu familia. Pe aceste platforme vom primi sugestii foarte interesante de cadouri, la toate preţurile”, a adăugat IT-istul.

Politica