Un rănit în explozia de la Crevedia a murit în Germania

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a ajuns la 6 morţi după ce un pacient cu arsuri internat la o clinică Lubeck, Germania, a decedat, relevă raportul privind victimele transmis luni de Ministerul Sănătăţii.

Patru pacienţi care au suferit arsuri în urma exploziei mai sunt internaţi la clinici din Bruxelles, Milano şi Lubeck, cel din Lubeck urmând să fie transferat luni în România.

Din raportul transmis de Ministerul Sănătăţii rezultăurmătoarele date:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Pacienţi internaţi în spitale din străinătate: 4
  • Pacienţi externaţi: 48 : 41 din spitale din România, 7 din spitale din străinătate
  • Pacienţi decedaţi: 6

Cel de al şaselea deces în urma exploziei s-a produs în 30 septembrie, fiind vorba despre o persoană cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului, scrie hotnews.ro

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

„Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu. Şi acesta a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului se află la Bruxelles, iar un altul, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului se află la Lubeck, în Germania, urmând să fie transferat într-o unitate medicală din România în cursul zilei de luni.

Au fost externaţi pacienţi de la clinici din Berlin – 2, Bruxelles – 1, Graz (Austria) – 2, Viena – 1. Bergen (Norvegia) – 1.

Săptămâna trecută, mandatele de arestare preventivă au fost prelungite pentru patroniii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea, care este fiul primarului din Caracal, şi Cosmin Stângă, acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, după exploziile soldate cu cinci morți și peste 50 de răniți.

Până în acest moment, au fost audiate 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale și/sau morale în urma exploziilor. Dintre acestea, 81 s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro și 371.300 lei.

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...