Abuz penal la Pedagogic! Învățătoarea minorilor agresați sexual pune presiune pe părinții acestora să-și asume ei vina!

Fugă cu disperare de responsabilitate, dar și presiuni tot mai agresive să fie salvată odrasla de milionari. Ba, chiar să se arunce cu tupeu, fără nici cea mai mică probă, vina pe victime – minori, elevi de clasa a treia, doar, doar i se diluează circumstanțele agravante adevăratului agresor! Joi, 28 septembrie, conducerea Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea a remis presei un comunicat de presă cu privire la situația de joi, 21 septembrie, în care un elev de clasa a opta, recidivist (în primăvară și-a înjunghiat un coleg cu un briceag, tot la școală) este acuzat că a orchestrat, în complicitate cu alt coleg de același an, coruperea sexuală a unor minori (sursele noastre insistă și pe supunerea lor la perversiuni) și înregistrarea lor video, elevi de clasa a treia în aceeași școală, chiar în sala de clasă a victimelor. Conducerea școlii spune clar că este o anchetă în curs, dar învățătoarea celor mici, Emilia Cârstoiu, aflată în al treilea an de când ar fi fost de bun simț să se pensioneze, se antepronunță scandalos și pune abuziv (penal!) presiune pe părinții elevilor (ei!) implicați în incident, încercând să le inducă o stare de vinovăție!

Profesoara de învățământ primar Emilia Cârstoiu este la a treia prelungire a contractului cu învățământul, deși se află la vârsta de pensionare. Nu e niciun deficit de personal (ba, dimpotrivă), nu a obligat-o nimeni, ea insistă. Are, din păcate, acest drept prevăzut de tâmpita legislație din domeniu, dar și parte de înțelegerea excesivă a colegilor cadre didactice (colegiul profesoral), precum și susținerea mărimilor orașului (Consiliul de Administrație, în care sunt desemnați și reprezentanți ai primarului Mircia Gutău și consiliului local). Este titulară la Pedagogic (denumirea veche a unității școlare) de foarte mulți ani, însă anterior, pentru două cicluri școlare, s-a detașat la CN Mircea cel Bătrân. Momentan, ne oprim aici cu această direcție a descrierii cadrului didactic, deși ar fi foarte multe altele de spus și nu foarte plăcute, toate cu probe, evident.

Scandalizată că elevii au stat în clasă și nu au stat afară, în recreație. Refuză să creadă că au fost obligați de cei mai mari cu cinci ani!

În ciuda faptului că nici măcar nu a fost în clasă (se pare că nici la școală) în momentul incidentului, miercuri după amiază (27 septembrie), Emilia Cârstoiu și-a permis să tragă propriile concluzii fix pe grupul de whatsapp al părinților clasei a treia la care este învățătoare. Deși copiii despre care vorbește nu au mai fost sancționați de ea pentru abateri comportamentale, ea susține vehement că vinovați în scandalul petrecut joia trecută ar fi și cei trei elevi (ai ei!) agresați (termen în conformitate cu prevederile legislației și tuturor celorlalte acte normative, inclusiv ordine de ministru). Ba, mai mult, amenință părinții să transfere copiii la alte școli, în caz contrar fiind pasibili de transfer disciplinar! Revoltați, unii dintre părinții celorlalți elevi ai Emiliei Cârstoiu ne-au transmis direct ce a scris aceasta, în timp real.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Buna ziua ,dragilor! Sunt in concediu medical și nu mă așteptam să aud lucruri atât de neplăcute. In aceasta clasa sunt copii cu carente foarte mari în educație din familie, sunt copii scăpați din mana de către părinți ,dar și de către învățătorii pe i-au avut. Eu am venit la această clasă cu intențiile cele mai bune,nu vreau sa fac infarct sau AVC pt copiii dumneavoastră. Disciplina este sfântă și la fel de importanta ca învățătura. Ocupati-va de educația lor ,dacă vreți să nu aveți surprize fff mari pe viitor. Copiii care creează probleme in colectiv și care au fost implicați în incidentul acesta ,voi solicita sa fie transferați din clasa.
Am spus ce am avut de spus ,mai mult nu comentez. Trebuie transferați la alta clasa sau la alta școală.
Altfel se distruge un colectiv.
Un singur lucru tb să înțelegeți părinții lui D…., I…. și P… că ai DVS copii nu mai pot rămâne în această clasă.Ca sa nu se mai lungească situația, pt a nu mai fi scandal, anchete ,faceți cereri și transferati-i pe cei trei la alte școli.Nu asteprati să-i transfere disciplinar școala noastră. Sunt școlile ,nr2,.Antim Ivireanul.Am înțeles că unul dintre ei este din G……Aveti Sc Nr 5 langa gara ,aproape de G……

Tb sa înțelegeți și să faceți ce trebuie.
Dacă unul dintre cei doi copii de clasa a Vlll ,le dadea cate un cuțit celor trei făptași că să-i scoată ochii lui R…. ,ei așa trebuiau să execute? Ce e asta că erau obligați?? Au fost amenințați,bătuți, chinuiți că sa faca ce au făcut? Ei nu aveau creier sa judece? Ce obligație???!!!
Lipsa de educație din familie și-a spus cuvântul.
Ar trebui și părinții amendați.
Tb fiecare să-și asume vina propriului copil ,sa nu mai sărim cu gura .

Mie așa mi s-a spus că era în clasa,terminase de mâncat când a fost chemat afara de A…….
Rămânea acolo dacă voia,nu se întorcea în sala de clasa. Haideți să terminăm.Vad că nu vreți să vă asumați vinovăția propriilor copii
și atunci de ce sa ne mirăm că se întâmplă ce se întâmplă.

Cei trei au simulat act sexual oral? Da sau nu? Ce aveți de comentat? Nu i-a obligat nimeni ,prostia lor.
Una peste alta eu nu am venit la această clasă să păzesc copii fara educație, fara bun simt,părinți care nu recunosc faptele propriilor copii.In clasa sunt 22 de copii.Invatatorul pe care să-l păzească mai întâi? După care sa se tina?Aveți pretenția unii dintre DVS sa se transforme învățătorul in jandarm pt că DVS nu sunteți în stare să îi educați? Îmi pare rău ,eu am dat serii de copii disciplinați,cu bun simt ,respectuoși nu ceea ce am întâlnit în această clasă.

DC nu luați măsuri , copiii dumneavoastră ,unii dintre ei, vor ajunge la droguri și la alte lucruri mult mai grave.Pt că asta se conturează in aceasta clasă plina de indisciplina și lipsa de educație.
Deci , cei trei sunt vinovați din start,împreună cu cei de clasa a Vlll-a. (!!! – n.r.)
Rămânea acolo dacă voia,nu se întorcea în sala de clasa. Haideți să terminăm.Vad că nu vreți să vă asumați vinovăția propriilor copii și atunci de ce sa ne mirăm că se întâmplă ce se întâmplă.
Cei trei au simulat act sexual oral? Da sau nu? Ce aveți de comentat? Nu i-a obligat nimeni ,prostia lor.”

Conducerea pretextează tergiversarea cu faptul că DGASPC nu a numit un manager de caz. Și minte că ea a sesizat prima poliția

Joi, 28 septembrie, conducerea CNI Matei Basarab a remis presei un comunicat de presă cu privire la stadiul anchetării cazului și încearcă din răsputeri să susțină, deși nu mai are nicio acoperire regulamentară acum, de ce nu se iau măsurile impuse de lege și bunul simț. Acuză DGASPC că nu a stabilit un reprezentant care să conducă o comisie, dar și minte că a sesizat la timp poliția, când polițiștii au fost sesizați (telefonic și scris) de părinții altor elevi decât cei implicați, dar s-au sesizat și din oficiu.

“Comunicat de presă privind incidentele desfăşurate în incinta unităţii şcolare în data de 21.09.2023

Ca urmare a incidentelor petrecute în incinta şcolii noastre, vă comunicăm următoarele:
– Am luat act de sesizările părinţilor de la clasa a III-a, înregistrate la Secretariat, cu privire la suspiciunile acestora privind săvârşirea unor acte de violenţă, mai exact doi elevi dintr-o clasă de a VIII-a s-ar fi deplasat, în timpul unei pauze, într-o clasă de a III-a, unde, în prezenţa elevilor ar fi avut loc gesturi obscene care imitau un act sexual, filmate de unul dintre elevii clasei a VIII-a;
– Am anunţat, imediat (sic! – n.r.), IPJ Vâlcea – Biroul Siguranţă Şcolară;
– Conform Ordinului ME nr. 6235, publicat în MO din 22.09.2023, am desemnat managerul de caz din şcoală, am convocat Comisia de prevenire a violenţei şcolare, urmând paşii procedurali specificaţi în ordin;
Am solicitat DGASPC Vâlcea, în data de 25.09.2023, desemnarea managerului de caz din partea instituţiei, conform ordinului mai sus menţionat. Pânâ în prezent, DGASPC Vâlcea nu a răspuns solicitării noastre;
– IPJ Vâlcea a demarat propria anchetă cu privire la sesizărilor părinţilor, aceasta fiind în curs de desfăşurare.
Subliniem faptul că, după finalizarea etapelor de cercetare şi analiză a faptelor reclamate în sesizări şi urmând paşii procedurali din legislaţia actuală, se vor aplica, fără excepţie, sancţiunile prevăzute în regulamentele şcolare elevilor găşiţi vinovaţi.
Vom reveni cu precizări la finalul raportului!
Conducerea unității școlare.”

Codul Penal sancționează și minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

În ce-l privește pe copilul de clasa a opta, recidivist, fiu al patronului de la Civil Speed și al unei profesoare de informatică de la CNI Matei Basarab, trebuie spus că legea sancționează și minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, dacă se dovedește că faptele acestora au fost comise cu premeditare. Mai nou, susrse ne informează că părinții cu pricina încearcă să-i scoată odraslei documente medicale care să-i ușureze juridic situația.

Codul Penal
Articolul 139
Minorul care nu a împlinit vârsta de 12 ani nu este responsabil pentru faptele penale comise de el.
De asemeni, nu este responsabil pentru infracţiunea săvârşită, minorul care nu a împlinit vârsta de 15 ani, afară de cazul când se dovedeşte că în momentul săvârşirii a lucrat cu discernământ.
Minorul de la 15 la 18 ani este responsabil.
Instanţa este datoare să constate faptul şi modul cum a fost săvârşit, luând informaţii:
1. Asupra stării fizice şi morale şi a antecedentelor minorului;
2. Asupra condiţiunilor în care a fost crescut şi în care a trăit;
3. Asupra situaţiunii morale şi materiale a familiei.
Când există o îndoială asupra stării fizice sau mintale a copilului sau adolescentului se procedează la o expertiză medicală.

Articolul 144
Dacă instanţa constată că minorul în vârstă de 12 la 15 ani, a lucrat cu discernământ şi în cazul când minorul a depăşit vârsta de 15 ani, poate aplica împotriva lui următoarele măsuri de siguranţă sau pedepse:
Măsuri de siguranţă:
1. Libertate supravegheată;
2. Reeducare morală.
Pedepse:
1. Mustrare;
2. Închisoare corecţională sau detenţiune simplă.
Nicio pedeapsă privativă de drepturi nu poate fi pronunţată în contra minorului.
Pedeapsa pecuniară se poate aplica numai în cazul când minorul este mai mare de 15 ani şi are avere sau profesiune.
Minorul care a depăşit vârsta de 15 ani, vinovat de infracţiuni ce interesează ordinea publică sau siguranţa interioară sau exterioară a Statului, va fi pedepsit la fel ca şi majorul.

Articolul 150
Pedeapsa închisorii corecţionale sau a detenţiunii simple ce se poate aplica minorului este:
1. Dela 3 la 15 ani, dacă infracţiunea săvârşită este pedepsită de lege cu pedeapsă criminală;
2. Jumătate din pedeapsa respectivă, dacă infracţiunea este pedepsită de lege cu închisoare corecţională sau detenţiune simplă. În acest caz maximum pedepsei nu poate fi mai mare de 3 ani.
Când minorului este mai mic de 15 ani nu poate fi pedepsit, în caz de crimă, cu o pedeapsă mai mare de 10 ani.
Pedepsele de mai sus se pot pronunţa numai când din circumstanţele faptului şi moralitatea minorului instanţa şi-a făcut convingerea că aplicarea altor măsuri ar fi neîndestulătoare.
În toate cazurile pedeapsa închisorii corecţionale sau detenţiunea simplă, pronunţată contra minorului, se va executa în institutul de corecţie anume destinat pentru aceasta.

Vom reveni și cu alte amănunte, inclusiv unele care contrazic flagrant afirmațiile învățătoarei Emili Cârstoiu!

Pe același subiect, citiți și:
Copilul unei profesoare și al unui afacerist a recidivat. Acuzații grave de corupere sexuală și pornografie infantilă, chiar în sala de clasă! – Stiri regionale Oltenia – Jurnalul Olteniei

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...