Copilul unei profesoare și al unui afacerist a recidivat. Acuzații grave de corupere sexuală și pornografie infantilă, chiar în sala de clasă!

Vineri dimineață (22 septembrie a.c.), redactorul “Jurnalului Olteniei” care semnează acest articol a fost sesizat de mai mulți părinți ai unor elevi de la Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea că un elev de clasa a treia ar fi fost atras de doi elevi de clasa a opta într-o sală de clasă, pe timpul recreației, supus la perversiuni sexuale și filmat de către unul dintre agresori. Cel care ar fi orchestrat totul este același elev care în 15 martie a.c. a înjunghiat de două ori un alt coleg, cu un briceag, scandal după care s-a ales doar cu mutarea în altă clasă și scăderea temporară a mediei la purtare. Cam atât permite legea, ceea ce este o gravă anomalie.

În după amiaza aceleiași zile, mai mulți părinți au depus sesizare scrisă și la secretariatul școlii amintite și au sesizat Poliția, un echipaj venind la fața locului pentru cercetări preliminare. S-a deschis un dosar penal, însă opinia publică locală pur și simplu nu mai are încredere că procurorul va rămâne insensibil la… influența părinților agresorului. “În ceea ce privește incidentul produs într-o unitate de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea, vă comunicăm faptul că, vineri, 22 septembrie a c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu (hm – n.r.) și efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere sexuală a minorilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”, precizează IPJ Vâlcea într-o comunicare rapidă despre incident. 

Directorul colegiului, Coca Nițulescu – Gavrisiu, s-a aflat toată săptămâna în concediu medical și a aflat telefonic, de la părinți și colegi ce s-a întâmplat. “Încă nu știu dacă s-a înregistrat o sesizare. (Într-adevăr, la ora la care am vorbit încă nu avea cum ști dacă părinții au înregistrat-o – n.r.) Luni voi merge la școală, vom încerca să audiem toate părțile implicate. Dacă se va putea, și pe minori, doar strict în prezența părinților lor, pentru că așa prevede strict legea. Sigur că vom parcurge toți pașii procedurali, voi convoca și Consiliul de Administrație și Colegiul profesoral. Mai mult, nu pot să mă pronunț în acest moment. Vom emite un comunicat după parcurgerea pașilor amintiți”, ne-a declarat scurt aceasta. Mihaela Andreianu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, de asemenea, preferă să aștepte ședințele de luni, 25 septembrie, înainte de a da declarații legate de subiect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ce nu știa Coca Nițulescu – Gavrisiu, foarte probabil nici șefa IȘJ, este faptul că am aflat despre o incredibilă mostră de tupeu nesimțit. Deși pedeapsa a fost blândă față de copil după precedenta “ispravă” din primăvară, directoarea chiar fiind vehement acuzată (nedrept, cel puțin atâta timp cât nu se studiază atent legislația) de unele voci că ar contribui la mușamalizarea cazului respectiv, colega sa cadru didactic a reclamat-o penal pentru abuz de putere și a chemat-o în judecată, procesul fiind deja pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

 “Nu am ce comenta! Vreau să vorbesc la școală cu toți cei implicați și să știu cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Știu doar varianta copilului meu și nu se pupă cu ce s-a scris în presă. Nu am predat așa ceva acasă, eu am încercat să-mi cresc copiii frumos”, le-a declarat Dana Amărăzeanu colegilor de la Gazeta Vâlceană.

Unii părinți susțin că le-au povestit copiii acasă cum același elev – problemă ar fi încercat să-l arunce de pe scări, de la etaj, în urmă cu aproximativ două săptămâni, pe un coleg din altă clasă. Nu ar fi reușit să-și ducă la capăt demersul doar pentru că elevul vizat este mai robust, adică noroc pur.

Surse din cadrul Poliției, apropiate anchetei, susțin că deja s-ar fi încropit un soi de gașcă în zonă, cu membri conștienți inclusiv ce privilegii legale au până la împlinirea unei anumite vârste, minorii recunoscându-se între ei la școală și în timpul liber după anumite obiecte vestimentare purtate, ori după un anumit tip de încălțăminte sport. Doar unul dintre semnele care arată că lucrurile se agravează constant. Vor mai apărea și altele, pe măsură ce vor fi cercetate minuțios.

M.A. este elev în clasa a VIII-a la CNI “Matei Basarab”.  În data de 15 martie 2023, el și-a înjunghiat de două ori un coleg chiar în incinta școlii. “Era doar un briceguț”, potrivit vorbelor de atunci ale mamei. S-a ales doar cu mutarea “disciplinară” în altă clasă și i s-a scăzut temporar media la purtare. Cam atât a prevăzut legislația. După trei luni, elevul agresor a terminat anul școlar cu media 10 la purtare, lipsa unei recidive în acea perioadă obligând profesorii să anuleze sancțiunea disciplinară.

Acum, zeci de părinți ai altor elevi care se simt frecvent în stare de nesiguranță, chiar la școală, sunt furioși și studiază posibilitatea de a le face plângeri penale inclusiv părinților agresorului.

Populare

Recomandări

„Oltenia Eroică”, lansare la „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit lansarea...

Video/Accident cu victime în Severin

Accident în Drobeta Turnu Severin. Doi oameni au ajuns...

Mehedinți. 60 de șomeri, angajați la ultima bursă

60 de șomeri din Mehedinți au fost angajați, după...