Matteo Denaro, liderul mafiei siciliene, a murit

Matteo Denaro a fost condamnat de șase ori la închisoare pe viață 

Matteo Denaro a părăsit această lume recent, la vârsta de 61 de ani, după o îndelungată bătălie cu cancerul de colon. Este cunoscut faptul că în luna ianuarie 2023, Matteo Denaro a fost pus sub acuzare și arestat, după ce a reușit să se ascundă de autoritățile italiene timp de trei decenii în care a fost responsabil pentru numeroase crime și a dat ordine pentru alte infracțiuni.

Matteo Denaro, șeful mafiei siciliene, care a fost arestat în ianuarie după ce s-a ascuns timp de 30 de ani, a murit. Ei bine, se știe că acesta în vârstă de 61 de ani, suferea de cancer în momentul arestării sale.

Mai mult decât atât, pe măsură ce starea sa s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, el a fost transferat la un spital din închisoarea de maximă securitate din centrul Italiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amintim că Matteo Messina Denaro a fost condamnat pentru numeroase infracțiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării, în anul 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino.

Totodată, crimele lui au șocat Italia și au declanșat o campanie împotriva mafiei siciliene. În același timp, Matteo Messina Denaro a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florența și Milano din 1993, soldate cu 10 morți.

El a fost acuzat că a contribuit la răpirea lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a încerca să-l convingă pe tatăl băiatului să nu depună mărturie împotriva mafiei. Astfel că, băiatul a fost reținut timp de doi ani, apoi a fost ucis.

Aş putea umple un cimitir cu oamenii pe care i-am omorât eu însumi„, s-ar fi lăudat el unui prieten, care a comis prima sa crimă la vârsta de 18 ani.

După ce presa italiană l-a supranumit „ultimul naș”, Messina Denaro a fost capturat în fața unei clinici medicale private din capitala siciliană, Palermo, la data de 16 ianuarie 2023. Mai mult decât atât, potrivit dosarelor medicale care au fost dezvăluite presei italiene, el a fost operat de cancer la colon în 2020 și 2022 sub un nume fals.

Un medic de la clinica din Palermo a declarat atunci că starea de sănătate a lui Messina Denaro s-a înrăutățit semnificativ în lunile care au precedat capturarea sa. Averea lui, clădită pe traficul de droguri, jocurile de noroc şi energia regenerabilă, a fost estimată de unele media italiene la câteva miliarde de euro.

Foto: spynews.ro

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...