miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

S-a lansat proiectul ”Zorale Rroma – Identitatea etnică rromă în viziunea liceenilor rromi”

Asociația Centrul Rromilor ”Amare Rromentza”, în parteneriat cu Asociația Partida Romilor ”Pro-Europa” Dolj și cu Asociația Centrul de Cultură al Romilor Dolj lansează proiectul ”Zorale Rroma – Identitatea etnică rromă în viziunea liceenilor rromi”.

Principalele obiective sunt formarea în vederea conștientizării și mobilizării etnice a 20 de tineri de etnie romă de liceu, din clasele a X-a și a XI-a, din care aproximativ 10 fete din Craiova, selectați pe baza performanțelor școlare și extrașcolare/artistice.

Se dorește ca filmul ”Zorale Rroma” să fie cu participare activă a liceenilor rromi. Filmul va aborda teme și mesaje referitoare la promovarea de elită și la cultura rromani și imaginea de sine etnică a rromilor, la bullying, precum și la prevenirea și combaterea rasismului anti-rrom.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul este finanțat de Agenția Națională pentru Rromi și se desfășoară luna aceasta. Este un proiect educațional, dar o educație altfel. Urmează să selectăm elevi, și anume, 20 de copii de clasele a X-a și a XI-a, ca să nu fie nici la început, nici la sfârșit când au Bacalaureatul. Ne dorim 10 fete, 10 băieți. Până pe 11 octombrie vrem să se termine selecția. Se vor face niște cursuri de formare, timp de 5 zile. Totul se va ține în Craiova. Vor veni formatori și de la nivel local, și din București. Formarea va fi bazată pe ideea de identitate etnică, de mobilizare și conștientizare. Ei vor scrie și un scenariu de film, iar aici vine frumusețea”, a spus Delia Grigore, președinta Asociației Centrului Rromilor ”Amare Rromentza”.

Președintele Cosmin Vasile, instituția Consiliului Județean și eu ca persoană nu facem diferența între rromi și români. Cuvintele sunt de prisos, noi suntem oameni de acțiune”, a declarat Mihai Neațu, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj.

Sunt alături de voi în toate proiectele pe care le întreprindeți. Sunt convinsă că o să aveți mai mult de 20 de tineri implicați. Elevii sunt curioși și implicați, cu siguranță o să vrea să participe în număr mare”, a transmis subprefectul județului Dolj, Venera Popescu.

Politica