Ambulatoriul SJU Drobeta, inaugurat

Noua clădire a Ambulatoriului de Specialitate Integrat al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, construită în cadrul unui proiect implementat de Consiliului Județean Mehedinți, cu fonduri europene și de la bugetul județului, a fost inaugurată vineri.

Pe lângă tăierea panglicii, în cadrul evenimentului Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a oficiat o slujbă de sfințire a noului ambulatoriu.

„Este un moment important pentru personalul medical din cadrul Spitalului, care își va desfășura activitatea în Ambulatoriu în condiții foarte bune, pentru pacienții din județul Mehedinți, care vor fi tratați într-un mediu modern, pentru mine, personal, și pentru colegii din Consiliul Județean Mehedinți care am depus eforturi pentru implementarea proiectului, la fel cum facem și în cazul celorlalte cinci proiecte pe care le avem pentru infrastructura de sănătate. Este prima clădire nouă din curtea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, care este dată în folosință, și spun prima pentru că avem investiții importante și contrucții noi și în cadrul celorlalte cinci proiecte pe care le implementăm și care vor fi finalizate în cursul anului viitor pentru infrastructura de sănătate. Am speranța că în urma finalizării acestei investiții, actul medical se va îmbunătăți, timpul de reacție se va micșora, iar rata internărilor acute în spital, din total internări, se va micșora”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul “Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgența Drobeta Turnu Severin”, finanțat prin Programul Operațional Regional, are o valoare de 13.000.305,86 lei, contribuția administrației județene fiind de 2.556.920,09 lei.

„Clădirea Ambulatoriului este una modernă care corespunde tuturor normelor sanitare în vigoare, iar în ceea ce privește cabinetele medicale, la parterul clădirii sunt săli de consultații și tratament pentru diverse specializări: Chirurgie generală, ORL, Oftamologie, Urologie, Ortopedie – traumatologie, Medicină Internă, Cardiologie, Endocrinologie, Neurologie, Alergologie și Imunologie clinică, Diabet Zaharat, etc. Zona radiologiei este amplasată la etajul 1, cuprinzând săli de evaluare si pregătire a pacientilor, camere tehnice si de comandă, precum și sala în care este deja amplasat CT-ul și cea în care va fi amplasat aparatul RMN ce urmează să fie achiziționat pentru Ambulatoriu. În ceea ce privește aparatura, cabinetele au fost dotate cu echipamentele achiziționate în cadrul proiectului clădirii și în cadrul unui alt proiect derulat de Spital, tot cu fonduri europene, finanțat prin POIM. Alte loturi de aparatură sunt acum în faza de achiziție”, au arătat reprezentanții CJ Mehedinți.

Populare

Recomandări