sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Începe Săptămâna Europeană a Sportului, la Craiova

Săptămâna Europeană a Sportului este gata să înceapă. Trei evenimente vor fi organizate, în Bănie, cu această ocazie. Acestea se vor desfășura în perioada 23-30 septembrie.

Săptămâna Europeană a Sportului are menirea de a promova sportul. În fiecare an, au loc foarte multe evenimente în Europa, iar proiectul România BeActive este finanțat prin Erasmus plus. În această săptămână avem trei evenimente mari, pe care le propunem craiovenilor”, a explicat Alina Ionescu, director al Direcției Județene de Sport Dolj.

„Explore the talent act with play” este proiectul ce va avea parte de evenimentul de deschidere. Este vorba despre un proiect cofinanțat prin programul Erasmus +, având o durată de 24 de luni. Scopul principal al proiectului este acela de a încuraja copiii de 9-11 ani, proveniți din familii cu dificultăți socio-economice, din mediul rural, să participe la activități fizice multiple, să practice diferite jocuri educative, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților lor fizice, sociale și cognitive, dar și la dezvoltarea personalității lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sâmbătă, 23 sept 2023, în Parcul Tineretului din Craiova, începând cu ora 11.00, 50 de elevi, cu vârste cuprinse între 9-11 ani, din Malu Mare, vor beneficia de o serie de activități sportive: jocuri dinamice, ștafete, plimbări cu bicicleta, trasee aplicative desfășurate în zona Parcului de aventura.

Totodată, Direcția Județeană de Sport Dolj organizează în data de 29 septembrie 2023, între orele 19.00-23.00, pe Stadionul de Atletism din Craiova, evenimentul „Craiova SportFest – BeActive Night” cu participare gratuită. Acțiunea se înscrie în manifestările prilejuite de Săptamâna Europeană a Sportului și va consta în demonstrații și ateliere de inițiere pe diverse ramuri de sport (atletism, badminton, baschet, dans, fitness, fotbal, gimnastică, handbal, judo, karate, lupte, scrimă, șah, tenis, tir cu arcul și volei) susținute de cluburi și asociații sportive din județ. De asemenea, în cadrul evenimentului se va desfășura PROMENADA Inimii, acțiune susținută cu premii de Rotary Club Craiova.

Participanții la ateliere vor primi un Pașaport Sportiv și vor trebui să obțină “vize” de la cel puțin patru sporturi diferite pentru a putea câștiga un premiu la tombola care se va desfășura la ora 22.00. Accesul pe Stadionul de Atletism se va face cu încălțăminte sport”, este mesajul organizatorilor.

Săptămâna Europeană a Sportului se va încheia cu un alt eveniment. Este vorba despre „CUPA STARTSPORT PENTRU SĂNĂTATE” – un proiect finanțat de Consiliul Județean Dolj. Se va desfășura în data de 30 septembrie, pe Stadionul de Atletism „Nicolae Mărășescu” din Craiova, începând cu ora 11.00.

Obiectivul principal al acestui proiect vizează dezvoltarea unor atitudini și practice sănătoase, prin intermediul practicării sportului amator și de performanță, la nivelul populației tinere, din județul Dolj, ca o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, privind combaterea consumului de tutun, alcool și droguri. Urmărește creșterea interesului tinerilor, adolescenților și copiilor față de activitățile sportive, și motivarea acestora în scopul practicării mișcării, aceasta având o importanță majoră în combaterea obezității infantile. Sensibilizarea și educarea populației școlare în scopul evitării consumului experimental/recreational de substanțe interzise și trecerea de la acestea la dependență, prin intermediul exercițiilor fizice ca modalitate de socializare și relaxare . Acest eveniment se adresează tuturor copiilor și adolescenților din județul Dolj, cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani și își dorește să aducă la start un număr cât mai mare de participanți.

Politica