luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vicențiu Mocanu și VeroTherm, la evenimentul economic al anului, Forumul Forbes pentru Europa Centrală și de Est

În perioada 19-21 septembrie a.c., NORD Events Center by Globalworth din București găzduiește Forbes România CEEF Forum 2023, singurul eveniment anual regional organizat în România din 2014, care aduce laolaltă editori din rețeaua Forbes din CEE și EMEA, precum și lideri și personalități internaționale din lumea politică, financiară și de afaceri de pretutindeni, pe parcursul a trei zile de dezbateri despre provocările din lumea politică, financiară și de afaceri de pretutindeni în era post-criză, dar și post-adevăr. Printre aceștia se regăsește și Vicențiu Mocanu, General Manager al brandului VeroTherm. La eveniment, printre principalii speakeri se va număra și Ștefan Vuza, Președinte & CEO Chimcomplex, brand care a cumpărat și cele mai importante active ale fostei SC Oltchim SA în urmă cu câțiva ani. Cei doi oameni de afaceri au și avut un interesant dialog la deschiderea evenimentului și deja au stabilit câteva planuri comune de dezvoltare.

VeroTherm are activitate regională, producând în total peste 2 milioane de metri cubi de polistiren și deservind peste 500 de clienți în Europa. O parte semnificativă din producția Verotherm de polistiren și mortare uscate este distribuită pe piața locală a construcțiilor, dar se exportă și în țări precum Bulgaria și Republica Moldova. Pentru a crește eficiența distribuției regionale, se evaluează în prezent deschiderea a două depozite de stocare în nordul Italiei până în 2024. Fabrica VeroTherm din Râmnicu Vâlcea are în prezent o capacitate anuală de producție de 750.000 de metri cubi de polistiren și 100.000 de tone de mortare uscate.

Încă 900.000 de euro, investiție în extinderea flotei proprii de distribuție

În 2023, compania a inițiat diverse proiecte de investiții, concentrându-se în principal pe stabilirea unor platforme industriale în periferia Bucureștiului, între Balotești și Tunari, cu scopul de a crește capacitatea de producție. “Acestea sunt fabrici de tip greenfield, ce vor fi construite și dezvoltate conform celor mai înalte standarde din industrie. Anticipăm dublarea capacității de producție odată cu inaugurarea celei de-a treia fabrici din București. Un total de 10 milioane de euro au fost bugetați pentru dezvoltarea acestor platforme, dar si pentru finalizarea proiectelor de eficiență energetică inițiate în Râmnicu Vâlcea. În 2022, Verotherm a investit 1 milion de euro în echipamente noi și tehnologie de ultimă generație, incluzând cea mai recentă achiziție, o mașinărie Hirsch. În actualul mediu socio-economic, obiectivul nostru este să avem o crestere constantă a afacerii, iar investițiile planificate ne vor permite să avem reziliență sporită. Obiectivele de afaceri ale VeroTherm pentru anul curent includ achiziționarea de echipamente noi pentru a crește capacitatea de producție a mortarului uscat, precum și extinderea flotei noastre proprii de distribuție. În acest sens, compania a bugetat o investiție de aproximativ 900.000 de euro. Suntem în domeniul materialelor de construcții durabile, o parte din investiție va fi dedicată unui polistiren ignifug care urmează să fie licențiat în curând”, explică Vicențiu Mocanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

VeroTherm Villas și The Green Project, reușite în plină criză

Pe lângă linia principală de activitate, VeroTherm a dezvoltat în ultimii doi ani încă două linii de afaceri suplimentare: VeroTherm Villas, un proiect rezidențial care utilizează material de construcție proprietare și The Green Project, cu scopul de a atinge autonomia energetică.

Cu o investiție totală care se ridică la aproape 65 de milioane de euro, VeroTherm Villas constă într-un complex format din aproximativ 650 de case individuale, un loc de joacă pentru copii, proiecte de infrastructură, sensuri giratorii, un centru commercial, toate utilitățile (canalizare, apă potabilă curentă, gaze naturale) precum și alte facilități special concepute pentru confortul rezidenților, la Craiova.
În mijlocul crizei energetice, VeroTherm a demarat proiectul său inaugural de mediu, cu scopul de a atinge independența energetică și de a reduce emisiile de dioxid de carbon. Prima fază a proiectului a fost inițiată la mijlocul anului 2022 și include peste 350 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 150 kW, alături de o stație de încărcare rapidă dublă De la izolație din spumă la adezivi, lianți și etanșanți, gama extinsă de materiale de construcție VeroTherm este proiectată pentru a satisface cerințele tuturor clienților și a câștiga încrederea dvs.
Produsele grupului sunt certificate pentru a respecta standardele de calitate internaționale, inclusiv ISO 9001, ISO 14001, ISO 14021, ISO 18001, SR EN 13163, SR EN 13172 și SR EN 13499

Politica