24 de permise auto, reţinute în 48 de ore

Poliţiştii mehedințeni au acţionat în tot județul, în ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale. Activitățile au fost desfășurate în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și s-a urmărit prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, cu consecințe imprevizibile, din cele mai grave.

Au fost desfășurate activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau subtanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 323 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 105.680 lei. Totodată, pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 24 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta-Turnu Severin au depistat, în trafic, sâmbătă, 16 septembrie a.c., ora 20.10,un bărbat de 43 de ani, din comuna Malovăț, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Târgu-Jiului, având exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendată. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot sâmbătă, la ora 13.23, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Șimian au depistat, în trafic, un bărbat de 63 de ani, din comuna Șimian, în timp ce conducea un autoturism pe DC 21, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și de această dată, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Duminică, 17 septembrie a.c., ora 21.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au depistat, în trafic, un bărbat de 41 de ani, din comuna Cireșu, în timp ce conducea un autoturism pe DC 3, în localitatea Cireșu, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii acoolemiei.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

De asemenea, tot duminică, la ora 08.25, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 69 de ani, din municipiul Arad, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe DN 57, în localitatea Eșelnița, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii acoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

”Reamintim conducătorilor auto că, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri”, spun reprezentanții IPJ Mehedinți.

Populare

Recomandări