sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Spitalul Regional Craiova. 6 ofertanți pentru supravegherea lucrărilor

Agenția Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate anunță faptul că s-a făcut un nou pas înainte pentru Construcția Spitalului Regional de Urgență Craiova. Procedura de atribuire privind Supraveghere a lucrărilor a avut data limită pentru depunerea ofertelor pe 11 Septembrie 2023.

Șase operatori economici și-au declarat, prin depunerea ofertelor, participarea la această procedură și intenția de a presta servicii de supraveghere a lucrărilor de construire la cel mai important obiectiv de investiții în infrastructură sanitară din regiunea sud – vest a României, SRU Craiova”, informează Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

Valoarea totală estimată pentru aceste servicii este de 42.209.694,03 lei fără TVA, în timp ce, valoarea contractului de proiectare este de 25,7 milioane lei fără TVA. Spitalul regional de la Craiova va avea 7 niveluri, cu amprentă la sol de 32.800 mp, suprafața desfășurată de 165.000 mp. Va avea 807 paturi și 19 săli de operație. În afară de UPU și spații de asistentă medicală, spitalul va avea aproape 5.000 mp pentru spații de învățământ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Termenul de finalizare a proiectului este sfârşitul anului 2027, dacă toate lucrurile vor merge conform planurilor.

Serviciile de supraveghere se vor întinde atât în timpul perioadei de execuție a lucrărilor, cât și pe parcursul perioadei de garanție a lucrărilor, în vederea urmăririi corectei utilizări a fondurilor disponibile și pentru a se obține asigurarea că Antreprenorul execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale, în special în ceea ce privește durata, cantitatea, calitatea și costul lucrărilor, în conformitate cu prevederile Caietului de Sarcini și ale Contractului de servicii, după cum se specifică în descrierea achizitiei publice, din SEAP.

Servicii estimate pentru primul an de operare:

  • Internare continuă: 45.500 cazuri/an 
  • Urgențe: 100.000/an Pacienti oncologici 2500/an 
  •  Servicii ambulatorii: 260.000/an 
  • Cheltuieli de operare estimate primul an SRU Craiova: €93.406.388
  •  Estimarea bugetului disponibil anual (SCJU Craiova € 87.257.533 )=> deficit de aprox. 6,1 mil E, ce va trebui acoperit prin actualizarea tarifelor, cresterea indicelui de complexitate a cazurilor, re-alocare financiara prin preluarea pacientilor oncologici (€ 12.104.937 )

Politica