A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova

A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova. Acesta s-a stins din viață, miercuri, 13 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de către fostul ministru moldovean al Economiei, Constantin Tampiza, potrivit TV8.md.

„La 13 septembrie, la ora 23.30 Președintele Republicii Moldova Mircea Snegur a cedat în lupta cu boala incurabilă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească lângă cei drepți”, a scris Constantin Tampiza.

Mircea Snegur a deținut mandatul de președinte al Republicii Moldova în perioada anilor 1990-1996 și este unul dintre liderii mișcării de eliberare și renaștere națională. A fost principalul susținător al proiectului de lege care prevedea conferirea limbii române a statutului de limbă oficială și revenirea la drapelul tricolor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mircea Snegur a susținut proclamarea suveranității, obținerea independenței Republicii Moldova și a contribuit la recunoașterea tânărului stat de către Occident, scrie digi24.ro A deținut funcția de președinte al Republicii Moldova de la 3 septembrie 1990, până la 1 decembrie 1996, când a pierdut alegerile în fața lui Petru Lucinschi.

Foto: Facebook

Populare

Recomandări

Bătută de concubin

O femeie de 34 ani, din Vânju Mare,...

Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, nu poate justifica peste 1 milion de lei din avere

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză într-un comunicat...

Commander, câinele preşedintelui Biden, spaima agenților Secret Service

Ciobănescul german al preşedintelui Biden, Commander, în vârstă de...

“Săltat” în Capitală. Acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, grave fraude informatice și spălare de bani

Marți, 26 septembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații...