joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevul criminal din Grădina Botanică din Craiova, prins de un cetățean

Update/Elevul a fost reținut. Detalii AICI

Elevul criminal din Grădina Botanică din Craiova ar fi fost prins de un simplu cetățean. Omul l-ar fi imobilizat până a venit Poliția.
Potrivit bărbatului, tânărul era urmărit de polițiști. Când l-a văzut, l-a blocat mai întâi cu mașina, apoi a coborât din mașină și l-a ținut până au ajuns polițiștii.
„Individul era urmărit în fugă de un tip în civil (ulteriror am aflat că era polițist) care striga POLIȚIA, POLIȚIA, apoi eu fiind cu mașina în dreptul „criminalului” l-am blocat cu mașina în prima fază apoi m-am dat jos și l-am ținut până a sosit poliția care i-a pus cătușele”, a declarat bărbatul pentru „Jurnalul Olteniei„.

Omul spune că nu a știut că imobilizase un criminal.
„Ce am remarcat la presupusul criminal este faptul că era foarte agitat și parca era drogat. Nu am știut despre cine este vorba. Am crezut ca este un simplu hoț. Apoi când am văzut în știrea dvs despre cine este vorba, am fost șocat. Dar oricând aș ajuta în astfel de situații”, ne-a mai declarat bărbatul.
După ce polițiștii l-au încătușat, bărbatul a plecat.
A preferat să-și păstreze anonimatul, dar a dorit să spună ce s-a întâmplat: „Tot ce doresc este să transmit mesajul că așa trebuie procedat de către orice cetățean în astfel de situații!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că tânărul în cauză, în vârstă de 17 ani, care ar fi elev al Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova și, potrivit unor surse, ar fi fiu de polițist, a înjunghiat, marți după-amiază, o fată de 14 ani și un tânăr de 20 ani, care se plimbau în Grădina Botanică din Craiova. Fata nu a supraviețuit multiplelor răni. Băiatul a fost dus în stare gravă la spital, iar la această oră este încă în operație.
„S-au gasit plagi penetrante la nivelul regiunii cervicale, toracelui si abdomenului, fiind interesate splina si stomacul. Pacientul a pierdut peste 4 litri de sange, la nivelul regiunii cervicale, in torace si in abdomen. Este in continuare in stare grava, in soc hemoragic. Dupa finalizarea interventiei chirurgicale va fi transferat in clinica ATI unde va fi monitorizat permanent, va primi tratament de terapie intensiva, sustinut si complex, va fi ingrijit si supravegheat de aceeasi echipa multidisciplinara de medici”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SCJU Craiova.
Poliția a transmis până la această oră doar că: „În acestă după-amiază, în jurul orelor 16.00, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost sesizat prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că in Grădina Botanică din Craiova două persoane ar fi fost înjunghiate. La fața locului au fost direcționate efectivele disponibile în serviciu din Craiova, prezumtivul autor fiind prins și imobilizat foarte rapid, fiind în custodia polițiștilor. Din eveniment au rezultat două victime, o fată de 14 ani și un tânăr de 20 de ani. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au avut loc evenimentele”.
În Grădina Botanică asigură paza Poliția Locală. La solicitarea jurnaliștilor, reprezentanții Primăriei Craiova nu au vrut să transmită, legat de crimă, nimic mai mult decât: „Ce știm în acest moment este că Poliția Locală și de la IPJ l-au prins foarte repede. Pentru alte informații, va rog sa va adresați Poliției și Parchetului, fiind ancheta în desfășurare”.
Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, instituție care nu a transmis încă informații despre crimă.

Politica