marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sindicaliștii din Educație o contrazic pe Deca: 87% dintre greviști încă protestează

Sindicaliștii din Educație au transmis marți seara că aproape 87% dintre angajații din învățământ care au intrat în grevă generală încă protestează. „Greva continuă”, au subliniat aceștia, după ce Ligia Deca a afirmat că doar 53% dintre angajații din învățământ mai protestează.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” au transmis că „marți au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei”.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis anterior că marți „avem un procent total personal participant la grevă de 52,8%”, dintre care 59,4% sunt cadre didactice, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderii sindicatelor menționează că Ligia Deca a prezentat cifre raportate la numărul total al angajaților din învățământ, nu la cel al salariaților care au intrat în grevă: „Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă”.

Sindicatele au făcut din nou apel către Guvern pentru „reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ”.

Marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a susţinut că peste 15.000 de persoane din domeniu, dintre care 10.000 de cadre didactice, au renunţat la grevă după adoptarea ordonanţei care prevede majorări salariale.

Potrivit ministrului, la nivel naţional în peste 1.000 de unităţi de învăţământ nicio persoană nu face grevă. Deca a spus că vor fi reluate miercuri negocierile cu federaţiile sindicale.

Foto: Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Politica