vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muniție pe o stradă din Severin

O grenadă și două lovituri pentru bombă de aruncător au fost găsite în această seară pe o stradă din Drobeta Turnu Severin.

O tânără a sunat la 112 după ce a văzut, pe strada Eminescu din oraș, un element de muniție.

„La fața locului s-au deplasat specialiştii pirotehnicieni, care au identificat elementul: o grenadă defensivă. În urma recunoașterii, au mai fost găsite și două lovituri pentru bombă de aruncător, fără încărcătură, care nu prezentau pericol de explozie. Elementele de muniție, au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare”, conform ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii atrag atenţia „că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii. Reamintim acestora că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase”.

Politica