Muniție pe o stradă din Severin

O grenadă și două lovituri pentru bombă de aruncător au fost găsite în această seară pe o stradă din Drobeta Turnu Severin.

O tânără a sunat la 112 după ce a văzut, pe strada Eminescu din oraș, un element de muniție.

„La fața locului s-au deplasat specialiştii pirotehnicieni, care au identificat elementul: o grenadă defensivă. În urma recunoașterii, au mai fost găsite și două lovituri pentru bombă de aruncător, fără încărcătură, care nu prezentau pericol de explozie. Elementele de muniție, au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare”, conform ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii atrag atenţia „că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii. Reamintim acestora că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase”.

Populare

Recomandări

Prins beat și fără permis la volan

Un bărbat de 43 ani, din Drobeta Turnu Severin,...

Paul Răducan, mulțumit după egalul cu Dinamo: „Un rezultat care reflectă realitatea”

Paul Răducan a debutat oficial pe banca celor de...

Monica Macovei, trimisă în judecată pentru că a lovit cu mașina un motociclist

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost trimisă...

Rezultatele primei zile din faza grupelor Cupei României: nouă goluri în trei meciuri

În perioada 26-28 septembrie se dispută partidele din prima...