Scandal într-un liceu din cauza mediilor neîncheiate. Un profesor, bătut de soțul directoarei

Un mare scandal s-a iscat, în această săptămână, între directoarea unui liceu și un profesor pe tema mediilor neîncheiate la clasele de-a XII-a, din cauza grevei. În scandal, însă, a intervenit și soțul directoarei.

Incidentul a avut loc luni, 29 mai 2023, la Liceul de Artă din Sibiu. Pentru că era prima de zi înscriere a elevilor de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat, directoarea ar fi ridicat problema încheierii mediilor în catalogul virtual, cu atât mai mult cu cât și fiul ei e absolvent de liceu.

“Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală. Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo”, au declarat sursele pentru oradesibiu.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma schimburile acide de replici cu profesorul, directoarei i s-ar fi făcut rău și a fost chemată Ambulanța la școală. După ce ar fi fost agresat, profesorul a mers, spune sursa citată, la Institutul de Medicină Legală și a depus o plângere și la IȘJ Sibiu.

Contactată de jurnaliști, directoarea liceului a confirmat că scandalul a pornit de la mediile neîncheiate din cauza grevei, dar spune că nu a fost vorba de o bătaie, ci mai degrabă de îmbrânceli între soțul ei și profesorul care e și lider de sindicat.

„În momentul în care mi s-a făcut rău, el l-a sunat pe soțul meu și i-a spus ‘Haide băi că m-am certat cu nevastă-ta, vino la școală că a luat-o cu salvarea’. Nici nu am știut ce s-a întâmplat. Nimeni nu mi-a spus absolut nimic până în momentul în care am ajuns în urgență și aveam nevoie de un aparținător care să dea cu semnătura. Din ce mi-au povestit cei care au fost acolo, de pe camerele de luat vederi, soțul meu a dat să intre în cancelarie, i-a spus să iasă din cancelarie să discute. Repet, erau prieteni. Nu s-a pus problema, sau cel puțin noi l-am crezut prieten, la care domnul profesor l-a provocat, i-a pus mâna pe față și l-a zgâriat și i-a zis ‘Ce vrei, bă?’ Atunci soțul meu a ripostat, mulțumesc lui Dumnezeu că nu a dat, doar l-a prins de tricou. Acum, domnul profesor a fost mai rapid, s-a dus direct la IML să își scoată certificat medico-legal și la poliție să depună plângeri”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Daniela Avrigean, directoarea Liceului de Artă din Sibiu.

  Inspectoratul Școlar Județean  anuntă că a demarat o anchetă în acest caz.

„Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile” a declarat, pentru Ora de Sibiu, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Populare

Recomandări

Rezultatele primei zile din faza grupelor Cupei României: nouă goluri în trei meciuri

În perioada 26-28 septembrie se dispută partidele din prima...

Monica Macovei, trimisă în judecată pentru că a lovit cu mașina un motociclist

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost trimisă...

România, obligată să recunoască familiile formate din persoane de același sex

Statul român este obligat să adopte o legislație pentru...

Dinamoviștii, mulțumiți după egalul cu FCU Craiova: „I-am luat pe sus”

Ovidiu Burcă s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut în...