duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

PNL, sprijin pentru familiile din România!

Programul „Sprijin pentru nou-născuți”, propus de Partidul Național Liberal și susținut de Guvernul Nicolae Ciucă, a devenit realitate. A fost virat ajutorul de 2000 de lei pentru trusoul nou-născuților, acordat de Guvernul Nicolae Ciucă. Familiilor din medii defavorizate le-a fost virată suma de 2000 de lei. Ajutorul se acordă în primele 3 luni de la nașterea copiilor. Cu banii primiți pot fi achiziționate scutece, lapte praf, articole vestimentare, produse pentru igienă.

Părinții cu venituri reduse sau fără venituri, mamele aflate în situații de risc, cele care sunt victime ale violenței domestice ori cele minore, printre altele, au suport pentru creșterea copiilor.

„Mamele au nevoie de sprijin emoțional și fizic în primele luni de la nașterea copilului, care necesită multă atenție și grijă, iar temerile de ordin financiar ar trebui să fie ultima lor precopare. Tocmai de aceea, am virat pe cardurile a 10.000 de mame vulnerabile suma de 2.000 de lei, din bani europeni, pentru produse de îngrijire. Sunt bani prin care Guvernul României asigură tinerelor mame produsele de bază pentru îngrijirea copiilor, precum îmbrăcăminte, produse de igienă și lapte praf”, a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Buget de 450 milioane de euro pentru mame și copii

Sprijinul nu se încheie aici. Marcel Boloș a mai anunțat că Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027 va continua în următorii patru ani.

”Pe lângă sprijinul material direct precum sumele pentru trusoul nou-născutului, vorbim de intervenții precum creșterea oportunităților pe piața muncii pentru femei, finanțarea cursurilor de recalificare, decontarea costurilor de transport, rechizite, hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru cei mici”, a detaliat ministrul PNL.

Proiect privind dreptul părinților de a lucra timp de patru zile pe lună de acasă Parlamentarii PNL au depus mai multe proiecte de lege pentru susținerea familiilor cu copii mici. Printre acestea se numără și majorarea indemnizației de creștere a copilului, prioritate femeilor însărcinate și părinților la casieriile unităților comerciale, precum și la ghișeele instituțiilor publice. Totodată, liberalii au făcut demersuri pentru ca părinții cu copii sub vârsta de 8 ani să aibă dreptul ca timp de 4 zile pe lună să poată munci de acasă, indiferent că lucrează la stat sau în privat. Potrivit Alinei Gorghiu, prin această măsură, părintele decide cum își organizează timpul. Poate să lucreze de la domiciliu o zi pe săptămână sau 4 zile la rând.

Alte măsuri concrete implementate de Partidul Național Liberal Pentru a sprijini familiile din România, guvernul Nicolae Ciucă a majorat de două ori alocațiile, în 2022 și în 2023.

De asemenea, prin PNRR, vor fi construite peste 100 de noi creșe, unde vor putea fi îngrijți peste 7000 de copii. PNL va continua să elaboreze și să implementeze măsuri pentru creșterea natalității și sprijinul familiilor din România.

Politica