ICCJ. Procurorul Sorin Lia, cercetat în stare de libertate

ICCJ a stabilit cercetarea în stare de libertatea a procurorului Sorin Lia de la PJ Corabia, acuzat de numeroase fapte de favorizarea făptuitorului și de intervenții la procurori stagiari. Instanța supremă ce a respins, definitiv, contestația procurorilor la decizia Curții de Apel Craiova de lăsare în libertate a magistratului Sorin Lia.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva încheierii nr.1 din data de 11 mai 2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Craiova – Secţia penală şi pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 1699/54/2022/a6, privind pe intimaţii inculpaţi Rădoi Costel-Florin, Tudose Adrian, Bulintiş Narcis Sorin şi Lia Sorin Marian. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Rădoi Costel Florin, Tudose Adrian şi Bulintiş Narcis Sorin, în cuantum de câte 85 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 17 mai 2023”, se arată în decizia de miercuri a ICCJ.

Reamintim că procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova îl acuză pe procurorul Sorin Lia de abuz în serviciu, legat de modul cum a instrumentat unele dosare penale, favorizând făptuitorii, dar și că le-a transmis acestora informații din anchete. Este vorba despre fostul șef de la Rutiera Corabia, Sorin Bulintiș, prieten al magistratului, și un afacerist din Dolj. Tot pentru Bulintiș ar fi intervenit la conducerea IPJ Olt pentru ca acesta să fie mutat la o altă structură. Magistratul mai este acuzat că ar fi falsificat un ordin de deplasare pentru a scăpa de o amendă primită după ce a fost prins circulând cu viteză.De asemenea, mai arată anchetatorii craioveni, Sorin Lia, în calitate de procuror coordonator, a intervenit la un procuror stagiar pentru ca acesta să pronunţe o anumită soluţie, favorabilă unui inculpat. Procurorii Curții de Apel Craiova mai cercetează în acest caz alte patru persoane, între care doi polițiști.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vezi aici acuzațiile

Populare

Recomandări

Trei răniți, în urma unui accident rutier produs pe DN 7

Trei persoane au fost rănite, fiind transportate la spital,...

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de...

Ciclism: Turul României nu va mai avea loc în 2023

Federația Română de Ciclism a anunțat că Turul României...

Dragoș Bon dă vina pe teren, după egalul cu Tunari: „E jalnic”

CSU Craiova a scos un egal în finalul meciului...