joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. IPJ rămâne cu șef incapabil să promoveze un concurs. Situația durează din 2009, când a fost numit actualul deputat Eugen Neață

Luni, 8 mai, Poliția Română a afișat rezultatele finale ale concursului organizat pentru ocuparea postului de șef al IPJ Vâlcea, poziția 1. Nota, 4,99, a rămas aceeași afișată și joi, 4 mai, după desfășurarea examenului. Unicul candidat înscris, comisar Daniel Ionuț Mazilu, șeful de post al Secției 3 de Poliție Rurală Sutești, a fost declarat respins. Din informațiile noastre, el nu și-a exercitat dreptul de contestație în termenul de 24 de ore de la afișare.

Este pentru a doua oară când tânărul ofițer eșuează în această încercare. Paradoxal, însă, este și singurul care a obținut notă decentă (și cea mai mare dintre cei trei candidați, chiar mai mare cu un punct decât acum, 5,95) și la concursul similar organizat în august 2022. Nota minimă necesară pentru absolvirea unui astfel de examen este 7. Deci, problema constă ori în lipsa de dorință a ofițerilor capabili de a se angaja într-o astfel de funcție, ori, pur și simplu, calitatea resursei umane este lamentabilă.

Sarabanda caraghioasă a numirilor politice, când cu gir PSD, când PNL

Din 7 iulie 2021, comisarul șef Dumitru Drăban este împuternicit în funcția de șef al IPJ Vâlcea. El i-a succedat în funcție, la fel, comisarului șef Constantin Mihalache. Care a fost împuternicit în ianuarie 2020, în locul comisarului Sorin Oară, care, la rândul său, i-a succedat comisarului Cosmin Iana, numit în 1 martie 2018, care, la rândul lui i-a succedat lui Oară, care lui Matei și tot așa…
Cel de la care a pornit sarabanda numirilor aparent strict politice este actualul deputat Eugen Neață, cei mai mulți dintre ceilalți fiind doar demnii săi urmași. A fost împuternicit pe funcție, prima dată, în noiembrie 2009, din cea de adjunct al comisarului-șef Sărdărescu (actual primar în Horezu), “aureolat” și de diploma, obținută mai mult cu ajutorul relațiilor din Corpul Național al Polițiștilor (ex colegul său, tot deputat ales pe listele aceluiași partid, Dumitru Coarnă, știe) de “cel mai bun poliţist în domeniul inovaţiilor legislative”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doctor Neață, repetent la legislație europeană. Candidează singur și obține nota 3

Dar, la doar câteva luni distanță, în ianuarie 2010, reușea “performanța” de a pica examenul pe postul de șef de inspectorat cu nota 3, din postura de candidat unic și șef interimar. Subiectele de atunci s-au referit la Spațiul Schengen (în 2011 a fost prima tentative serioasă a României de aderare) și l-au prins “în aer” pe doctorul Neață. Au urmat alte isprăvi similar ale actualului legislator. De fiecare dată a rămas desemnat pe funcția de șef al poliției vâlcene până la pensionare, în 2016. Pensionare cu pensie specială “ajustată” și de bonificațiile datorate funcției de șef. În vara aceluiași an, a devenit întâi consilier personal al prietenului său bun Mircia Gutău, redevenit primar al Râmnicului între timp, iar din iarna aceluiași an, deputat pe listele PSD Vâlcea.

Politica