marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Donald Trump, pus sub acuzare în cazul starului porno Stormy Daniels

Marele juriu din Manhattan a votat să-l pună sub acuzare pe Donald Trump, relatează CNN. Este pentru prima dată în istoria Americii când un actual sau fost președinte va fi inculpat penal.

Biroul procurorului districtual din Manhattan l-a investigat pe fostul președinte în legătură cu presupusul său rol într-o schemă de plată în bani către starul de filme pentru adulți, Stormy Daniels, în campania electorală din 2016.

Decizia va genera cu siguranță o undă de șoc în toată țara, împingând sistemul politic american în ape neexplorate, spune CNN, și asta pentru că nu a văzut niciodată pe unul dintre foștii săi lideri confruntat cu acuzații penale, cu atât mai puțin în timp ce candidează din nou la președinție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acțiunea în justiție împotriva lui Trump zdruncină campania prezidențială pentru alegerile din 2024. 

În 2016, starul de filme pentru adulți Stormy Daniels a contactat mai multe publicații media oferindu-le să le vândă versiunea ei a relației sale amoroase cu Donald Trump din 2006. Trump a aflat despre demersurile făcute de Daniels, iar avocatul său, Michael Cohen, a plătit-o cu 130.000 de dolari pe actriță ca să nu povestească ce s-a întâmplat între cei doi, scrie digi24.ro

Acest lucru nu este ilegal. Însă, când Trump l-a rambursat pe Cohen, în evidențe apare că plata ar fi fost făcută pentru a acoperi cheltuieli legale. Procurorii spun că în acest fel Trump a falsificat acte comerciale, ceea ce este o contravenție – o infracțiune penală – în New York.

Procurorii mai pot demonstra și că acțiunile lui Trump încalcă legile electorale, pentru că fostul președinte american ar fi încercat să ascundă plățile către Daniels ca să îi lase pe votanți să știe că a avut o aventură amoroasă cu actrița.

În calitate de președinte, Trump a fost pus sub acuzare de două ori de Camera condusă de democrați, dar a evitat condamnarea de către Senat.

La aflarea veștii, câțiva susținători s-au adunat în fața proprietății lui Trump din Palm Beach, fluturând steaguri pe care scria „Trump 2024”, în claxoanele celor care treceau cu mașina și își arătau astfel sprijinul.

Prima reacție publică a lui Trump a fost pe rețeaua sa de socializare Truth Social. I-a numit pe cei care l-au pus sub acuzare „huligani și monștri ai stângii radicale”. Fostul președinte susține că este complet nevinovat și că este victima unei persecuții politice, fără a oferi însă vreo dovadă.

„Acesta este un atac la adresa țării noastre cum nu s-a mai văzut vreodată. Statele Unite sunt acum o țară de lumea a treia, o națiune într-un grav declin”, a scris Donald Trump.

Anterior, acesta a spus că își va continua campania electorală pentru un nou mandat la Casa Albă chiar dacă va fi inculpat. Acum face apel la susținătorii săi să doneze bani pentru apărarea lui în instanță.

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, s-a înscris în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Politica