Olt. Arestat pentru tentativă de omor. A lovit cu sapa un consătean

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Mărunței, se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. În dimineața zilei de luni, 27 martie, bărbatul a agresat un tânăr de 30 de ani, din aceeași localitate.

Agresorul l-a lovit mai întâi pe consăteanul său cu pumnii în abdomen, apoi l-a deposedat de o sapă cu care i-a aplicat mai multe lovituri în spate. Bărbatul a fost acuzat de tentativă de omor, și a fost prezentat marți magistraților Tribunalului Olt, care au dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost deja contestată.

Potrivit evenimentdeolt.ro, procurorii Parchetului Olt au dispus reținerea sa, pentru 24 de ore, în după-amiaza zilei de luni. Potrivit prim-procurorului Anca Anuța, adjunct al instituției, între cei doi era o stare conflictuală mai veche, iar agresorul pare să-și fi așteptat victima, care în urma loviturilor primite a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a rămas sub supraveghere medicală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Inculpatul a fost inițial reținut de noi în după-amiaza zilei de luni, 27 martie, pentru tentativă de omor, după ce în dimineața aceleiași zile a avut un conflict cu un cetățean din comuna Mărunței. Era o stare conflictuală anterioară între ei, astfel că inculpatul a așteptat-o cumva pe persoana vătămată în dimineața acelei zile și i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona abdomenului. După aceea, a deposedat victima de o sapă, probabil se ducea la munca câmpului, iar cu aceasta i-a aplicat mai multe lovituri în zona hemitoracelui stâng. În urma leziunilor suferite are nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale, însă nu i-a fost pusă în primejdie viața, partea vătămată fiind în prezent internată la Spitalul Slatina”, a declarat prim-procurorul Anunța de la Parchetul Olt, potrivit sursei.

Reținut pentru 24 de ore, bărbatul de 41 de ani a fost prezentat marți judecătorilor Tribunalului Olt, care au dispus arestarea sa pentru o lună.

„În baza art. 202, alin. (1), (3) şi (4), lit. e), C. proc. pen., art. 223, alin. 2, C. pr. pen., art. 226, C. pr. pen. admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 88/P/2023. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 de zile, de la data de 28.03.2023 la data de 26.04.2023, inclusiv. (…) Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la comunicarea copiei minutei”, se arată în soluția pe scurt dată de magistrații olteni.

Cum decizia instanței de judecată nu a fost definitivă, aceasta a fost contestată miercuri de inculpat, contestația urmând a fi judecată într-una din zilele următoare de o instanță superioară. Pentru fapta sa, agresorul din Mărunței riscă să stea în închisoare între 5 și 10 ani.

Populare

Recomandări