sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Proprietarul unei rulote cu mâncare, amendat cu 20.000 de lei

Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au sancţionat cu suma de 22.000 lei o unitate mobilă de comerț al produselor alimentare, pentru desfăşurarea activităţii fără a deţine document de înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea, aceştia au depistat câteva alimente neînsoţite de elemente de identificare. Sancţiune complementară: reţinerea oficială a cantităţii totale de 4,49 kg alimente, în valoare de 51,42 lei şi destinarea către distrugere controlată.

Sancţiuni au fost aplicate şi unor medici veterinari de liberă practică împuterniciți, pentru nerealizarea în totalitate a acțiunilor sanitare-veterinare obligatorii cuprinse în Programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor şi protecția mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, a acțiunilor prevăzute în Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranței alimentelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amenda presupune achitarea sumei de 10.000 lei. Cu câte 10.000 lei au fost sancţionate: o brutărie-patiserie, pentru echipamente tehnologice igienizate necorespunzător, utilaje scoase din uz depozitate în spațiul de producție; pereții, plafonul prezentau acumulări de murdărie și vopsea exfoliată; o rulotă snack-bar, pentru lipsa elementelor de identificare a loturilor de pastă de mici (număr lot, data fabricației, termenul de valabilitate) şi pentru depozitarea lăzilor cu pastă de mici direct pe pavimentul rulotei; un bar, întrucât aparatura frigorifică prezenta pete de rugină și resturi organice, iar spațiile de depozitare ale unității erau neigienizate; un magazin alimentar, pentru comercializarea produselor alimentare într-un spaţiu neînregistrat sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Politica