75 de migranți, descoperiți în timp ce încercau să iasă ilegal din România

75 de migranți au fost descoperiți, în numai 24 de ore, în timp ce încercau să iasă ilegal din România. Aceștia erau ascunși în trei camioane care, potrivit documentelor, transportau marfă. Doar că la controlul vamal polițiștii de frontieră au descoperit oameni în loc de așa-zisele produse care trebuiau să ajungă în țări ca Polonia sau Italia.

52 dintre migranți au fost prinși în Vama Petea din județul Satu Mare, în noaptea de marți spre miercuri. Se aflau în două autoutilitare, înmatriculate în Argeș și voiau să ajungă în Germania și Italia. În ambele situații șoferii au susținut că transportă marfă pentru Polonia, lucru atestat și de documentele prezentante la frontieră. În realitate însă, în camion se aflau migranți. 30 în primul camion și alți 22 în cel de-al doilea transport.

„Una dintre ele era condusă de un cetățean român în vârstă de 29 de ani, din județul Argeș, fiind însoțit de un concetățean în vârstă de 18 ani, din același județ. La solicitarea colegilor noștri, șoferul, care a declarat că transportă marfă spre Polonia, a deschis compartimentul de marfă al mașinii, în interiorul căruia se aflau 30 de cetățeni străini. Cea de-a doua autoutilitară era condusă de un cetățean român în vârstă de 20 de ani, tot din județul Argeș, care a prezentat polițiștilor de frontieră documente conform cărora ar transporta marfă tot în Polonia. Însă nici în acest caz mașina nu era încărcată cu bunuri, în interior aflându-se 22 de cetățeni străini”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

51 dintre ei sunt cetățeni din Bangladesh, iar unul e din Egipt. Au vârste cuprinse între 19 și 48 de ani și toți au intrat legal în România, având premise de muncă, spun polițiștii de frontieră. Cetățenii străini intenționau să ajungă în Italia și Germania, dar pentru că nu dețineau documente legale în acest sens, au încercat să iasă ilegal din țara noastră.

Pentru transportul migranţilor, cei trei români urmau să primească sume de bani cuprinse între 1.000 şi 3.000 de euro.

Un alt camion plin de migranți din Bangladesh a fost descoperit, în noaptea de miercuri spre joi, și în Vama Turnu, din județul Arad. Șoferul a susținut că transportă paleţi pe ruta România-Italia, doar că în loc de marfă, polițiștii de frontieră au descoperit 23 de cetățeni străini.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, douăzeci şi trei de cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale”, a informat Poliţia de Frontieră Arad, citată de Agerpres.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii ascunşi în camion – pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Foto: Poliția de Frontieră

Populare

Recomandări