joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drobeta Turnu-Severin a găzduit faza zonală a Olimpiadei Naționale de Muzică

Liceul „Ioan Ștefan Paulian” din Drobeta Turnu-Severin a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute, faza zonală a Olimpiadei Naționale de Muzică, eveniment la care au luat parte peste 160 de elevi din opt județe ale țării. Șapte severineni, majoritatea violoniști, s-au calificat la etapa următoare și vor reprezenta orașul la următoarea competiție, Olimpiada Națională de Muzică.

Liceul de Arte din Turnu Severin a fost recent dotat cu echipamente moderne pentru elevi. Cu fonduri guvernamentale și cu bani de la bugetul local, municipalitatea a investit în achiziția de instrumente, atât de necesare copiilor. De la calculatoare, laptopuri, videoproiectoare, până la piese de mobilier, bănci, scaune, catedre, un cuptor de ceramică și un pian performant, toate acestea necesare elevilor și profesorilor în activitatea lor. De asemenea, sala de festivități a liceului a fost modernizată cu fonduri de la bugetul local al primăriei.

„Ne bucurăm să avem aici oaspeți din opt județe, faptul că putem să găzduim un astfel de eveniment, este o școală în care primăria a investit foarte mult în ultimii ani și pentru care avem încă două proiecte în așteptare, unul pe fonduri europene, un proiect transfrontalier România-Serbia și un altul prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Suntem pregătiți să primim oaspeți și copii talentați și în același timp ne bucură faptul că elevii Liceului de Arte Ioan Ștefan Paulian se numără printre câștigătorii acestei olimpiade. Sunt copiii noștri și trebuie susținuți. Muzica, desenul, ca și sportul sunt activități extraordinare, unde se muncește mult și pe care ne dorim să le susținem în continuare.” a transmis Marius Screciu, primarul Severinului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica